_ALku_ 0 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam wszystkich. Poszukuję pomocy w doborze smartfonu za kwotę 450 - 550 zł. Jestem tradycjonalistą więc dla mnie telefon głównie ma sms-ować oraz dzwonić. Długi czas używałem standardowych starych "cegiełek" ale czas na coś innego. Zależy mi głównie na : baterii (aby te 2 dni przynajmniej pośmigał, jak więcej to super), odtwarzaniu muzyki( słucham głównie muzyki z telefonu na słuchawkach, więc equalizer jakiś czy jak to tam się nazywa do podbicia dźwięku . ) płynności smartfonu ( nie instaluję dużo aplikacji - fajnie jakby wszystko chodziło płynnie) Aparat w zasadzie służy głownie do robienia zdjęć notatek z zajęć (aparat posiadam osobny). Internetu używam tyle co z routera z mieszkania. Ze znalezionych modeli to natknąłem się na Motorole Moro E 2 gen. / LG Leon / LG L Fino. Coś z zaproponowanych przeze mnie modeli jest godnego uwagi w tej cenie ? Jeśli nie to czekam na propozycję. A może coś z dolnej półki cenowej pasowało by do moich wymagań. Jestem otwarty na propozycję. Dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
petekolakowski 17 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Na twoim miejscu wziąłbym pod uwagę Lumię 640 lub Lumię 735. System śmiga jak złoto. Andruty nie mają z nim szans jeśli chodzi o płynność. Zero lagów zero błędów. Aparat też mają bardzo fajne, muza też fajnie cyka. Z baterią to już inna spawa, zależy jak mocno i często korzystasz z telefonu. Ale do 2 dni powinny dać radę. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Z android to sony xperia Z1c albo xiaomi redmi 2 obydwa działają płynnie,lub te lumie co masz podane wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
_ALku_ 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Jeśli Lumia 640, to co powinny mi mówić różne nazwy na aukcjach allegro ? Są rozszeżenia Lumi LTE, 4G, Dual SIm(to zapewne 2 karty), oraz jeszcze XL spotkałem ( poprostu większy ekran ? ) . Poza tym widzę w parametrach, że Lumia ma 2500 mAh, gdzie Motorola miała 2390 mAh. Lecz ze względu na wieększy ekran i szybkość systemu niekoniecznie Lumia musi dłużej trzymać na baterii ?? Znajomi mi tu biadolą, że Lumia ma Windowsa i będzie się zacinać, a więc żebym brał coś z Androidem. Jak do tego podchodzić ? Android wydajniejszy ? Piszę o Lumi bo cenowo zbliżona najbliżej do mojego przedziału gotówkowego A skoro można ją rozbudować do 128 GB pamięci to musi dobrze chodzić Edytowane 5 Listopada 2015 przez _ALku_ Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Windows się nie zacina,więc głupoty ci mówią,lumia 640 lte i 4g to to samo,dual sim na 2 karty,a XL ma większy ekran i lepsze aparaty od wersji z lte lub dual sim i wszystkie wersje kolorystyczne mają matowy tył,a 640 lte ma tylko w czarnej wersji reszte są błyszczące.Lumia 640 lte znajdziesz za 500 zł na olx nową,ma dobry ekran,naprawdę dobry aparat,świetny GPS(szybko łapie fixa),świetną nawigację,bateria wytrzyma ci te 2 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Znajomi mi tu biadolą, że Lumia ma Windowsa i będzie się zacinać, a więc żebym brał coś z Androidem Znajomi się znają jak... ha Cytuj Link to post Share on other sites
_ALku_ 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Dobrze, wybieram tą Lumie z LTE. Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts