matti146 0 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 WItam, chcialbym was prosic o pomoc w sprawie karty graficznej a dokladniej chodzi mi o temperature w spoczynku owej karty ktora wynosi okolo 61 c.Wiem, ze ta karta jest tak skonstruowana zeby wlaczac wiatraki dopiero przy wiekszym obciazeniu ale wydaje mi sie, ze temperatura 61 w spoczynku jest za duza. Dodam tylko, ze karta ma 2 dni takze jest to nowy egzemplarz. Procesor: intel i5 3570 Zasilacz: Chieftec 600W Ram: good ram 4 gb Płyta główna: ASROCK h61 i cafe Karta graficzna: MSI Radeon r7 370 gaming 2 gb Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Nie jest za duża, wentyle włączają się przy 65 stopniach, nawet 80 stopni nie jest złą temperaturą dla karty, btw ile za nią dałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
matti146 0 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Nie jest za duża, wentyle włączają się przy 65 stopniach, nawet 80 stopni nie jest złą temperaturą dla karty, btw ile za nią dałeś ? jezeli chodzi o wymiary to do mojej obudowy pasuje idealnie a mam SIlnetiumbrutus 410. Za karte dalem 650 zl jezeli chodzi o wymiary to do mojej obudowy pasuje idealnie a mam SIlnetiumbrutus 410. Za karte dalem 650 zl omg sorry zle zrozumialem twoja odpowiedz wybacz chory jestem i nie trybie Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Za 675zł miałbyś nowego gtx'a 950, karta dużo lepsza, wydajniejsza i przede wszystko nowa technologicznie a nie 2 raz odgrzany kotlet, twoja karta to stary hd7850, noe jestem fanbojem ale zastanów się nad zwrotem obecnej Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Za 675zł miałbyś nowego gtx'a 950, karta dużo lepsza, wydajniejsza i przede wszystko nowa technologicznie a nie 2 raz odgrzany kotlet, twoja karta to stary hd7850, noe jestem fanbojem ale zastanów się nad zwrotem obecnej Jakie ma znaczenie czy odgrzany kotlet czy nie? Ostatecznie i tak liczy się wydajność. Oczywiście trzeba się zgodzić z tym, że GTX 950 jest bardziej wydajny, ale w tych samych pieniądzach masz jeszcze R9 270, które jak najbardziej jest warte uwagi. Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 R9 270 też jest słabsza. Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 R9 270 też jest słabsza. Jak porównujesz do referenta, to może i owszem. Wersje niereferencyjne idą łeb w łeb. Cytuj Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Wyłącz tryb pół-pasywny bo to kiepskie rozwiązanie zrobione z powodu problemów z piszczącymi cewkami a wypada nawet gorzej i ustaw krzywą w Afterrburner. Cytuj Link to post Share on other sites
matti146 0 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Wyłącz tryb pół-pasywny bo to kiepskie rozwiązanie zrobione z powodu problemów z piszczącymi cewkami a wypada nawet gorzej i ustaw krzywą w Afterrburner. a jak mam wyłączyć ten tryb?Próbowałem ustawic wentylatory w afterburnerze ale nie zapisuje mi ustawien tylko ciagle zmienia na auto, nie wiem jak to zrobic. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 yłącz tryb pół-pasywny bo to kiepskie rozwiązanie zrobione z powodu problemów z piszczącymi cewkami Że co ? Niby w jaki sposób to miało pomóc przy piszczących cewkach ? Tylko bardziej je będzie słychać, gdy wentylator ich nie zagłusza. Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Najlepiej oddaj tą kartę i dołóż kilka zł do gtx 950 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts