Skocz do zawartości

Recommended Posts

WItam, chcialbym was prosic o pomoc w sprawie karty graficznej a dokladniej chodzi mi o temperature w spoczynku owej karty ktora wynosi okolo 61 c.Wiem, ze ta karta jest tak skonstruowana zeby wlaczac wiatraki dopiero przy wiekszym obciazeniu ale wydaje mi sie, ze temperatura 61 w spoczynku jest za duza. Dodam tylko, ze karta ma 2 dni takze jest to nowy egzemplarz.

Procesor: intel i5 3570 

Zasilacz: Chieftec 600W

Ram: good ram 4 gb

Płyta główna: ASROCK h61 i cafe

Karta graficzna: MSI Radeon r7 370 gaming 2 gb

Nie jest za duża, wentyle włączają się przy 65 stopniach, nawet 80 stopni nie jest złą temperaturą dla karty, btw ile za nią dałeś ?

jezeli chodzi o wymiary to do mojej obudowy pasuje idealnie a mam SIlnetiumbrutus 410. Za karte dalem 650 zl

jezeli chodzi o wymiary to do mojej obudowy pasuje idealnie a mam SIlnetiumbrutus 410. Za karte dalem 650 zl

omg sorry zle zrozumialem twoja odpowiedz :D wybacz chory jestem i nie trybie

Za 675zł miałbyś nowego gtx'a 950, karta dużo lepsza, wydajniejsza i przede wszystko nowa technologicznie a nie 2 raz odgrzany kotlet, twoja karta to stary hd7850, noe jestem fanbojem ale zastanów się nad zwrotem obecnej ;)

Jakie ma znaczenie czy odgrzany kotlet czy nie? Ostatecznie i tak liczy się wydajność. Oczywiście trzeba się zgodzić z tym, że GTX 950 jest bardziej wydajny, ale w tych samych pieniądzach masz jeszcze R9 270, które jak najbardziej jest warte uwagi.

Wyłącz tryb pół-pasywny bo to kiepskie rozwiązanie zrobione z powodu problemów z piszczącymi cewkami a wypada nawet gorzej i ustaw krzywą w Afterrburner.

a jak mam wyłączyć ten tryb?Próbowałem ustawic wentylatory w afterburnerze ale nie zapisuje mi ustawien tylko ciagle zmienia na auto, nie wiem jak to zrobic.

yłącz tryb pół-pasywny bo to kiepskie rozwiązanie zrobione z powodu problemów z piszczącymi cewkami

Że co ? Niby w jaki sposób to miało pomóc przy piszczących cewkach ? Tylko bardziej je będzie słychać, gdy wentylator ich nie zagłusza.