indrynhil 0 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 HejMam zamiar wymienić telefon i zastanawiam się jaki wybrać. Koszt jaki chce wydać to maks 1000 zł i w tej cenie chcę kupić jakiegoś używanego flagowca w dobrym stanie. Moim faworytem jest Sony Xperia Z3, ale w gre wchodzą jeszcze Sony Xperia Z2, LG G3, Samsung Galaxy S5 no i HTC One M8, czyli flagowce „poprzedniej generacji”. Moim faworytem jest Z3, ale wciąż się waham. Miałem w ręce Z3 i G3 i rozmiary mi nie przeszkadzają, o Zetke boje się trochę, że raz mi wypadnie i to szkło się rozsypie, ale bardzo mi się podoba. A co myślicie o chińskich markach? Warto w ogóle tym sobie głowę zaprzątać?Głównie co w telefonie mnie interesuje to:- aparta (w z3 podoba mi się nagrywanie filmów, które można potem „spowalniać”)- portale społecznościowe- pisanie na klawiaturze (byłem pewny, że chce LG G3, ale miałem jakiś czas G3 S i słownik w tym telefonie jest koszmarny)- relatywnie długi czas trzymania baterii- płynność działania- muzykaW gry na telefonie raczej nie gram, może sporadycznie. Telefon do codziennego (wygodnego) użytkowania. Bardzo zależy mi na opiniach użytkowników, którzy mają owe telefony już jakiś czas, recenzje obejrzałem już chyba wszystkie, ale żadna nie mówi jak tak z3 czy z2 sprawuje się po roku użytkowania.Liczę na pomoc i pozdrawiam http://testy.iq24.pl/emot/icon_biggrin.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 HTC One M8 ma słabe aparaty,LG G3 potrafi zamulić ale ma to niby być naprawione gdy dostanie 6.0,bateria przy standardowym użytkowaniu wytrzyma dzień pracy,ale przy intensywnym pół dnia i po baterii,aparat ma bardzo dobry.Używaną Z3 nie kupisz w tej cenie chyba,że Z3c,więc zostają Z2 i S5. Ekran i aparat-S5 Bateria i wykonanie-Z2 Z2 ma także 3gb ram,a S5 2gb ram.Z innych to oneplus X za 1150,na dniach ma być ale żeby go kupić potrzebne będą zaproszenia,albo jeszcze Xiaomi mi4. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Chyba że OnePlus One. Niewiele droższy od X a można go normalnie zamówić Cytuj Link to post Share on other sites
indrynhil 0 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 @Deusjarek pisząc Z3c masz na myśli compact? Nad tym telefonem też się zastanawiałem, a na allegro czasem pojawiają się z3 za ~1000 chyba, że to jakaś uboższa wersja. Ciekawy jestem na ile można wierzyć LG w zapewnieniach, że wyeliminują lagi w nowym androidzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Chodziło mi o compact szukaj używany w dobrym stanie z pierwotnym dowodem zakupu(gwarancja producenta i faktura VAT 23%),Co do G3 to czas pokaże. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
indrynhil 0 Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 A tak się zastanawiam, czy nie zwiększyć budżetu do 1250 bo w tej cenie na stronie można zamówić Xiaomi MI4c, ma to specyfikacje podobno jak LG G4 (nie sprawdzałem), tylko czy nie bedę płacił jakiś dodatkowych opłat i cena nie wzrośnie do 1500. Druga sprawa to czy już za 1250 zł kupi się pewną z3 i co lepsze, xiaomi czy sony? Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ja bym bral xiaomi z xiaomiforsale. Zero oplat Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Z3 nowej za tą cenę nie kupisz. Jak już to Z3c Albo jeszcze OnePlus One Cytuj Link to post Share on other sites
indrynhil 0 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 http://allegro.pl/sony-xperia-z3-na-gwarancji-telemania-i5788147656.htmlxperia z3 za 1000, czy to jest ten compact, bo już nie wiem, mówicie, że nie kupie nawet za 1250 zł a na allegro widzę co innego, to jakieś podróbki czy co? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Stan taki niezbyt ciekawy i niewiadomo co z dowodem zakupu Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 To komis więc gwarancja serwisowa,a nawet jeśli producenta to z fakturą VAT marża,więc lepiej stamtąd nie kupuj. Cytuj Link to post Share on other sites
indrynhil 0 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 O co chodzi z tą "fakturą VAT marża"? Często to widuje na tych aukcjach i nie bardzo wiem co to jest Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Poczytaj sobie http://forum.benchmark.pl/index.php?/topic/171615-Gwarancja-serwisowa,-F-VAT-marża-itp.---Jak-nie-dać-się-oszukać?-Poradnik-kupującego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts