Skocz do zawartości

Telefon z windowsem do 1000zł

Recommended Posts

Hej,

Nadszedł czas żeby wymienić mojego leciwego LG L9 na coś nowszego.

Android mi się znudził, więc szukam telefonu z windowsem do 1000zł, tylko nowy wchodzi w grę bo biorę go na fakturę.

Na ten moment zastanawiam się nad:

Lumia 640

Lumia 640XL

Lumia 925

Lumia 1320

Rozmiar 4,7" w górę, nie mam ustalonych predyspozycji w tym zakresie. Telefon będzie głównie używany do dzwonienia i odbierania maili. Czasem przydaje się aparat, w gry praktycznie nie gram.

Ma chodzić płynnie i być z możliwie dobrej jakości materiałów.

Na stronie Microsoftu ładnie rozpisali się apropo lumii ;3 zerknij tam na modele które ci się podobają i mają to czego potrzebujesz (np. Wszystkie xx30 to dualsim a 35 to już lte) sam korzystam obecnie z 635 i 735 ;3 i miałem tylko do czynienia jeszcze z 725/625, więc apropo innych się nie wypowiem. Also niedługo mają niby nowe modele być w sprzedaży więc radzę się wstrzymać z zakupem ;3

640XL to jednak budżetowy telefon/phablet ale nie ma lepszej opcji z tak dużym ekranem. 1520 jest oczywiście mocniejsza i byłaby lepsza ale już ich nie produkują więc te niby nowe to jakieś lewe sztuki albo jak pisali wyżej refuby. 640XL kupisz za 800zł w sklepie czyli dobra cena a na allegro spokojnie stówkę taniej znajdziesz od przedłużających umowę.

Ja bym brał 735. Sam użytkuje od roku czasu i telefon jest świetny.

Zero zawieszek, zero restartów. System działa niezmiennie tak samo szybko jak na początku.

Genialny wyświetlacz AMOLED. Szkło to jakaś gorilla, po roku noszenia w kieszeni z zapaliczką czy kluczami powstało tylko kilka bardzo drobnych rysek widocznych tylko gdy bardzo dobrze się przyjrzę pod światło słoneczne.

Do tej pory co roku zmieniałem telefon, w tym roku nawet się nie zastanawiałem nad zmianą, zostaję przy 735 bo telefon jak na moje wymagania jest fantastyczny.

Głównie dzwonię, piszę sms, przeglądam internet w oczekiwaniu na coś / kogoś.

Telefon nie raz upadł na ziemię co nie zrobiło na nim wrażenia.

Jak dla mnie, rewelacja. Polecam każdemu, kto szuka telefonu z windowsem w niedużych pieniądzach.