aleksiejs 52 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Hej, Nadszedł czas żeby wymienić mojego leciwego LG L9 na coś nowszego. Android mi się znudził, więc szukam telefonu z windowsem do 1000zł, tylko nowy wchodzi w grę bo biorę go na fakturę. Na ten moment zastanawiam się nad: Lumia 640 Lumia 640XL Lumia 925 Lumia 1320 Rozmiar 4,7" w górę, nie mam ustalonych predyspozycji w tym zakresie. Telefon będzie głównie używany do dzwonienia i odbierania maili. Czasem przydaje się aparat, w gry praktycznie nie gram. Ma chodzić płynnie i być z możliwie dobrej jakości materiałów. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Lumia 640XL Chyba najlepsza opcja z podanych.925 to już stary model i chyba nie da się go kupić jako nowy. Poza tym ma mniejszy ekran. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Tych lumii jest milion w podobnych cenach i mam mętlik przez to Ciekawa wydaje mi się również lumia 1520 Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Na stronie Microsoftu ładnie rozpisali się apropo lumii ;3 zerknij tam na modele które ci się podobają i mają to czego potrzebujesz (np. Wszystkie xx30 to dualsim a 35 to już lte) sam korzystam obecnie z 635 i 735 ;3 i miałem tylko do czynienia jeszcze z 725/625, więc apropo innych się nie wypowiem. Also niedługo mają niby nowe modele być w sprzedaży więc radzę się wstrzymać z zakupem ;3 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Lumia 1520 byłaby najlepsza ale są tylko używane,nowych nie ma.Z nowych jak chcesz duży ekran bierz 640XL. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 @Deusjarek, Na allegro są 1520tki, ale chyba żadna na FVAT, czemu nowych nie ma? Wycofali już je? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Te niby nowe na allegro to są same refurby,tak wycofali je. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 640XL to jednak budżetowy telefon/phablet ale nie ma lepszej opcji z tak dużym ekranem. 1520 jest oczywiście mocniejsza i byłaby lepsza ale już ich nie produkują więc te niby nowe to jakieś lewe sztuki albo jak pisali wyżej refuby. 640XL kupisz za 800zł w sklepie czyli dobra cena a na allegro spokojnie stówkę taniej znajdziesz od przedłużających umowę. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 640XL może być trochę za duży, muszę pojechać do jakiegoś sklepu/salonu i zobaczyć zwykłą i XL. Nie wiecie może czy jest planowana jakaś premiera nowych lumii w moim budżecie? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Mają być ponoć w grudniu lub styczniu. Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Ja bym brał 735. Sam użytkuje od roku czasu i telefon jest świetny. Zero zawieszek, zero restartów. System działa niezmiennie tak samo szybko jak na początku. Genialny wyświetlacz AMOLED. Szkło to jakaś gorilla, po roku noszenia w kieszeni z zapaliczką czy kluczami powstało tylko kilka bardzo drobnych rysek widocznych tylko gdy bardzo dobrze się przyjrzę pod światło słoneczne. Do tej pory co roku zmieniałem telefon, w tym roku nawet się nie zastanawiałem nad zmianą, zostaję przy 735 bo telefon jak na moje wymagania jest fantastyczny. Głównie dzwonię, piszę sms, przeglądam internet w oczekiwaniu na coś / kogoś. Telefon nie raz upadł na ziemię co nie zrobiło na nim wrażenia. Jak dla mnie, rewelacja. Polecam każdemu, kto szuka telefonu z windowsem w niedużych pieniądzach. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 ja bym jeszcze poczekał do konca roku pokażą Lumie 650 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts