nacho66 5 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Mam jeden temat o monitorach ale jednak dotyczył on trochę innego zagadnienia. Jeśli admin uzna ten temat za zaśmiecanie forum, chętnie przeniosę pytanie po mój wątek o monitorach 1080p Od jakiegoś czasu przymierzam się do reorganizacji biurka w pracy. Obecnie korzystam z laptopa (15 cali, roz. HDTV) i 4:3 (roz SXGA). Zdecydowałem się na 24 calowy 16:10 aby podmienić ekran laptopa ma po prostu zbyt mały obszar roboczy (a i plamka po odsunięciu w głąb biurka, aby zmieścić osobną klawiaturę, trochę mała). Dysponowałem odpowiednim budżetem aby móc celować w Eizo EV2455. Jednak, gdy buduje się dom, budżet na inne wydatki trzeba dość często weryfikować i tak się stało tym razem. Bez wchodzenia w szczegóły na tą chwilę muszę szukać najtańszego rozwiązania. Nadal chcę 24 16:10 ale mogę przecierpieć nastepujące problemy - brak złaczy USB - brak głośników - od biedy brak HDMI - nierówne podświetlenie / bleed (w biurze pracuje większość roku w dzień, w domu mam inny monitor) Muszę natomiast mieć: - pivot - matową i przy okazji jak najmniej odbijającą światło matryce - wygodę dla oczu (to jednak 8h dziennie) Najtańszym acz wciąż nie katastrofalnym technologicznie rozwiązaniem wydaje się być Dell U2415. Zakładajać, że chce monitor nowy. Ale natknąłem się ostatnio na oferty sprżetu poleasingowego i tam dość w dużych ilościach występuje HP ZR2440W, zazwyczaj z 12 miesięczną gwarancją sprzedawcy. Koszt takiej sztuki jest poniżej 600 zł. Recenzje (Tft central choćby) ma całkiem niezłe. Ale nie mogę znależć za bardzo informacji na temat jak przyjazny (lub nie) jest on dla oczu. Macie doświadczenie z tym monitorem? Jak on się ma do U2415? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 możesz jeszcze rozważyć BL2411PT Cytuj Link to post Share on other sites
nacho66 5 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Mogę i rozważę, dzięki A co z tym HP poleasingowym? Nie masz zdania na tem temat? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 z tego co pamiętam to straszna wypalarka do oczu była, niemniej poza tym przyzwoita Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts