skyrevolt 0 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Cześć Zastanawiam się nad kupnem Fallouta 4 i mam dylemat ponieważ grałem w tylko jedną z całej serii, czyli Fallout:New Vegas, który mnie nie wciągnął i przegrałem w niego tylko 4 godziny. Mało znam uniwersum. Moje pytanie czy jest sens bym kupował Fallouta 4 i czy jego fabuła może mnie wciągnąć i zachęcić do przejście nie znając uniwersum. Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Poczekaj na materiały, sprawdź gameplay, nikt ci nie powróży Fallout Is life, Fallout Is love Ja uważam, że skoro nie podszedł ci NV(a pierwszych dwóch części pewnie nie tkniesz palcem) to nie ma sensu. Byle tylko nie wyszedł Call of Fallout bo się załamię. Czekam na porządne RPG po Wiedźminie Link to post Share on other sites
skyrevolt 0 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Poczekaj na materiały, sprawdź gameplay, nikt ci nie powróży Fallout Is life, Fallout Is love Ja uważam, że skoro nie podszedł ci NV(a pierwszych dwóch części pewnie nie tkniesz palcem) to nie ma sensu. Byle tylko nie wyszedł Call of Fallout bo się załamię. Czekam na porządne RPG po Wiedźminie Oglądałem gameplay z E3 i te w sumie dzisiejsze przecieki i nawet fajne się wydawały. Bo mam dylemat, czy kupić Fallouta 4 czy Black Opsa 3. Chciałbym kupić grę, która mnie wciągnie na nawet kilkaset godzin. Edytowane 2 Listopada 2015 przez skyrevolt Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Sam mam podobny dylemat, 6h w Fallout NV tyle że mnie zniechęciła grafika która moim zdaniem nawet jak na tamte czasy mogłaby być lepsza i nieco przygnębiający klimat , nie mniej od czasu Skyrim czekam na równie ciekawego sandboxa szczególnie że jest ich obecnie jak na lekarstwo i wciąż nie dość wciągających, a nowy Fallout wygląda i zapowiada się ciekawiej od poprzednika. Link to post Share on other sites
Muchas 151 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Chłopaki z waszych wypowiedzi wnioskuję, że klimat postapokalipsy to nie wasza bajka. Skyrevolt kup black opsa i do nowego Fallouta nawet nie podchodź (w falloutach albo zakochujesz się od pierwszego wejrzenia, albo cię odpycha). Macf2 sandboxów jak na lekarstwo? Chyba nigdy nie było ich więcej ! Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 "ciekawych" Mad max nudzi od samego patrzenia na gameplay, SoM nieco zbyt monotonne na dłuższą metę a GTA już przy 4 mi chyba zbrzydło na dobre. Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 O matko, grafika? Na czym się wychowaliście? Link to post Share on other sites
Petka223 10 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 6h w Fallout NV tyle że mnie zniechęciła grafika No to omijaj wszystkie sklepy z F4 zwłaszcza jak pograłeś w Wieśka albo GTA Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 W Wiedźmina 3 właśnie nie grałem choć głównie przez to że nie przypadły mi poprzednie części lecz być może się skuszę szwagrowi podobnie to podchodziło ale ponoć najnowszy według niego bije poprzednie na głowę. Wracając do Fallout generalnie lubię grzebać modyfikować, konstruować broń i łazić byle gdzie, starego Fallouta próbowałem modować ale wszystko diabli bierze a przy zwykłej wersji zwyczajnie oczy zaczynają boleć może już z przyzwyczajenia do obecnej grafiki a dopiero niedawno go odpaliłem, jak na razie jestem na etapie prób ominięcia szponów, wyczyszczonym więzieniu i paru budynkach. Nie mniej jednak poczekam na gameplay'e, jeśli w ogóle może okazać się że nowy Fallout może okazać się kompletną klapą. Link to post Share on other sites
hebiuss 17 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 W tego typu grach nie liczy sie grafika tylko klimat....oj pamietam godziny spedzone przy fallout 2, odnajdowanie takich smaczkow jak bozar, czy zostanie powazanym mistrzem ringu. Podobna gra na wpol fantasy to Arcanum. Grafa do du*y ale rpegowy klimat wybitny. Dlatego jesli nigdy nie zetkneliscie sie z podobnymi klimatami, lepiej poczekac, poogladac filmy z gameplaya i wtedy zadecydowac Link to post Share on other sites
Marcin2M 0 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Raczej odpuśćcie sobie. Fallouty od bethesdy to bardziej Skyrim czy Oblivion niż RPG w starym stylu z dialogami na kilka- kilkanaście minut. Najsilniejszą kwestią jest prawie nieskrępowana możliwość eksploracji i zaglądania do różnych norek, jaskiń czy w przypadku fallouta bunkrów zwanych kryptami. Gameplay od czasu morrowinda jest praktycznie bez zmian - fabuła zawsze naciągana, bohaterowie prości w porównaniu do konkurencji, zwrotów akcji jak na lekarstwo. ALE idziesz gdzie chcesz, walczysz jak chcesz - możesz się skradać, możesz robić za 'tanka', możesz atakować z broni ręcznej, możesz być sniperem, możesz być miły i cukierkowy, możesz być do przesady brutalny i zepsuty - Twój wybór. Jeżeli takie możliwości nie podeszły w NV to w F4 raczej na nic nowego, rewolucyjnego liczyć nie ma co. Link to post Share on other sites
Recommended Posts