Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę o doradzenie mi ws. kupna smartfonu.

Moje wymagania nie są zbyt wielkie co do telefonu. Zależy mi przede wszystkim na jakości rozmów, chciałbym, żeby dźwięk w głośniku był glośny, czysty, wyraźny. Co do aplikacji, to zależy mi przede wszystkim na sprawnie działającej nawigacji - Automapie. Wielkość telefonu - żeby zmieściła się do kieszeni spodni dżinsowych. Ponadto w miarę sprawnie działający internet, nie mam ściśle określone czy ma to być nowy sprzęt czy używany, android czy windows. 

Czytałem pozytywne opinie na temat Microsoft Lumii 640 -  byłbym w stanie kupić w tej cenie nawet nowy telefon, ale nie jestem pewien czy spodoba mi się system windows, obecnie działam na androidzie.

Ten kto pisał ten news to nie wie o czym mówi bo informacja mocno naciągana a poza tym oglądałem tą konferencję i nic o tym nie wspominali. Czytając dalej źródła na jakie się powołują też nie ma nic o umowie. Apki mogą się pojawić to fakt ale sklep google nie będzie dostępny. Deweloperzy jeśli zechcą wykorzystać np Astorię to mogą przeportować swoje aplikacje.

Tu masz że zawarli umowę o końcu wojny patentowej,gdy tego nie zrobili to nie byłoby mowy o apkach google na Windows 10,co do konferencji to niestety nie oglądałem.

http://www.computerworld.pl/news/403315/Koniec.wojny.patentowej.Google.i.Microsoft.zawieraja.porozumienie.html

http://www.spidersweb.pl/2015/10/microsoft-google-patenty.html

Zachęcająco brzmi ta Nokia Lumia 640, gdyż użytkownicy chwialą ją za prostotę, dobry aparat i czysty dźwięk, alej jednak Automapa narazie jest tylko na androida, zależy mi na niej, a Sony Xperia Z1 czytałem, że mas słaby ekran podatny łatwo na zniszczenia, pęknięcia. 

Jesteście więc w stanie jeszcze coś polecić, ale z androidem ?