1988Piotr 0 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Proszę o doradzenie mi ws. kupna smartfonu. Moje wymagania nie są zbyt wielkie co do telefonu. Zależy mi przede wszystkim na jakości rozmów, chciałbym, żeby dźwięk w głośniku był glośny, czysty, wyraźny. Co do aplikacji, to zależy mi przede wszystkim na sprawnie działającej nawigacji - Automapie. Wielkość telefonu - żeby zmieściła się do kieszeni spodni dżinsowych. Ponadto w miarę sprawnie działający internet, nie mam ściśle określone czy ma to być nowy sprzęt czy używany, android czy windows. Czytałem pozytywne opinie na temat Microsoft Lumii 640 - byłbym w stanie kupić w tej cenie nawet nowy telefon, ale nie jestem pewien czy spodoba mi się system windows, obecnie działam na androidzie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Z używanych w tej cenie to na androidzie Sony Xperia Z1 i Z1 Compact. Z Windows Phone 8.1 to Lumia 735 lub 640. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Lumia 735 to b.dobra propozycja jeśli nie musisz mieć koniecznie fona z androidem. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Jeśli nie wiesz czy Ci się spodoba to może pooglądaj na internecie jak system wygląda. Zwróć uwagę na Windows 10 mobile bo taką wersję zaraz otrzymają te telefony. Cytuj Link to post Share on other sites
petekolakowski 17 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Lumia 640. Piękny 5 calowy wyświetlacz, fajny aparat no i system Windows. Automapa jest w przygotowaniu na telefony z Windowsem. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Google podpisało porozumienie z Microsoft i będą aplikacje google na Windows 10,więc kolejny argument,żeby wziąść lumia. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Google podpisało porozumienie z Microsoft i będą aplikacje google na Windows 10 Jakieś źródło? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 http://www.tabletowo.pl/2015/10/05/krotko-microsoft-lumia-950-xl-z-wymienna-bateria-i-aplikacje-google-dla-wszystkich-urzadzen-z-windows-10-mobile/ Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ten kto pisał ten news to nie wie o czym mówi bo informacja mocno naciągana a poza tym oglądałem tą konferencję i nic o tym nie wspominali. Czytając dalej źródła na jakie się powołują też nie ma nic o umowie. Apki mogą się pojawić to fakt ale sklep google nie będzie dostępny. Deweloperzy jeśli zechcą wykorzystać np Astorię to mogą przeportować swoje aplikacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Tu masz że zawarli umowę o końcu wojny patentowej,gdy tego nie zrobili to nie byłoby mowy o apkach google na Windows 10,co do konferencji to niestety nie oglądałem. http://www.computerworld.pl/news/403315/Koniec.wojny.patentowej.Google.i.Microsoft.zawieraja.porozumienie.html http://www.spidersweb.pl/2015/10/microsoft-google-patenty.html Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Zakończenie wojny patentowej nie przesądza o dostępności aplikacji googla na W10. Czas pokaże. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Nie przesądza,ale chyba wszyscy użytkownicy Windows,bądź przyszli użytkownicy liczą na to że w końcu będą.Zresztą były tu tematy że nie wybrali windows bo nie miał kilku ważnych aplikacji,albo chociażby snapchat. Cytuj Link to post Share on other sites
1988Piotr 0 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Czyli Automapa działa tylko na androida ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Z tego co wyczytałem to aktualnie na androida i ios, na wp jeszcze nie ma :7http://www.automapa.pl/pl/produkty/automapa-dla-windows/wymagania-sprzetowe/ Ale jest sporo jej zamienników ;3 Chociażby Here Drive/maps czy yanosik Cytuj Link to post Share on other sites
1988Piotr 0 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Zachęcająco brzmi ta Nokia Lumia 640, gdyż użytkownicy chwialą ją za prostotę, dobry aparat i czysty dźwięk, alej jednak Automapa narazie jest tylko na androida, zależy mi na niej, a Sony Xperia Z1 czytałem, że mas słaby ekran podatny łatwo na zniszczenia, pęknięcia. Jesteście więc w stanie jeszcze coś polecić, ale z androidem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Xiaomi redmi 2 pro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts