sudokuu 1 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Cześć!Szukam smartfona do 700zł - to taka ostateczna górna granica, chętnie wydałbym trochę mniej. Celuję raczej w używkę, ale musi być w niezłym stanie i być na gwarancji.Moje wymagania, które telefon powinien spełniać:-W miarę niezawodne i płynne działanie-Dobry aparat-Dobra bateria-Przydałoby się dobre nagrywanie dźwięku-Przydałaby się pamięc wewnętrzna 16gb, ale niekoniecznie.Mam pytanko odnośnie Windowsa: ponoć w Windowsie 10 da się instalować aplikacje i gry na Androida? Jak to działa?Trochę szperałem w internetach i w tej cenie można znaleźć np. Lumię 830, Xperię M4 aqua, Blackberry Leap, HTC 620g. Ale czekam na Wasze propozycje http://www.telepolis.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Z używek to G2 albo Z1. Tak do 800 w idealnym stanie ale warto. To nadal bardzo dobre smartfony, lepsze od obecnych średniaków Z nowych na androidzie to Motorola Moto G 2 generacji Z windowsa to ta Lumia będzie dobra choć nie wiem jak z baterią. M4 aqua odpuść bo to piekarnik. Htc też olej Cytuj Link to post Share on other sites
sudokuu 1 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Dziękuję za propozycję. Rozejrzę się za G2, choć ze wstępnych oględzin aukcji wynika, że ciężko znaleźć dobry egzemplarz z gwarancją i do 700zł. Da się, ale dużo szukania, ja jednak chciałbym telefon z moich okolic - uzywka tylko odbior osobisty. Nie mniej jednak rozejrzę się Z1 ponoć słaby wyświetlacz i aparat. Wyświetlacz to nie jest coś, na czym szczegolnie mi zależy, no ale jednak średniaki biją go w tym aspekcie. Zresztą średniopółkowe Lumie ponoć mają lepszy aparat od niego, także z Z1 chyba zrezygnuje. Co do Moto G2...chyba można trafić lepiej. Lumia 830 wg. gsmarena ma niezłą baterię, ale tylko niezłą - bez rewelacji. Natomiast czytałem jakąś polską reckę kilka dni temu i bateria była bardzo zachwalana. M4 piekarnik? W sensie, że się grzeje? Jakoś bardzo przeszkadza to w funkcjonowaniu telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
petekolakowski 17 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 NIe ma dzisiaj telefonu w normalnej cenie, który wyraźnie różniłby się baterią od pozostałych telefonów. Przy normalnym użytkowaniu będziesz ładował telefon raz na dwa dni. Jeśli jednak lubisz pograć, posurfować w sieci to musisz liczyć się z faktem ładowania telefonu codziennie. Bierz Lumię. Windows jest tysiąc razy lepszym i zdecydowanie szybszym systemem od Androida, który zamula jak ślimak. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Aparat ma lepszy Z1 od G2. Tak dla sprostowania Cytuj Link to post Share on other sites
sudokuu 1 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 NIe ma dzisiaj telefonu w normalnej cenie, który wyraźnie różniłby się baterią od pozostałych telefonów. Przy normalnym użytkowaniu będziesz ładował telefon raz na dwa dni. Jeśli jednak lubisz pograć, posurfować w sieci to musisz liczyć się z faktem ładowania telefonu codziennie. Bierz Lumię. Windows jest tysiąc razy lepszym i zdecydowanie szybszym systemem od Androida, który zamula jak ślimak. U mnie w rodzinie nie ma z tym problemu, z tym, że większość ma raczej flagowe Samsungi W ogóle połowa moich znajomych ma S4, nie ma nawet kogo zapytać, jak działają średniaki na Andku Aparat ma lepszy Z1 od G2. Tak dla sprostowania Rozumiem. Sugerowałem się czyimś postem o tym, że Lumia 735 robi lepsze fotki od Sony Z1. Jeśli to prawda i jeśli prawdą jest to, co napisałeś, to te dwa odpadają. Obecnie mam Lumię 720 i fotki są zaledwie zadowalające, takie 6/10. Chciałbym mimo wszystko lepsze Cytuj Link to post Share on other sites
petekolakowski 17 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Bierz Lumię 830 albo 930 i będziesz mega zadowolony. Odpuść sobie androidy. No chyba że nie zależy tobie na szybkim i stabilnym systemie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 W sumie dziwię się, że jeszcze nikt nie zaproponował - Samsung Galaxy Alpha Cytuj Link to post Share on other sites
sudokuu 1 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 W sumie dziwię się, że jeszcze nikt nie zaproponował - Samsung Galaxy Alpha Przejrzałem na szybko olx. Do 700zł można znaleźć głównie egzemplarze z pobitymi ekranami. Bierz Lumię 830 albo 930 i będziesz mega zadowolony. Odpuść sobie androidy. No chyba że nie zależy tobie na szybkim i stabilnym systemie. Niczego nie wykluczam Lumie mnie pociągają, ale boję się, że podzespoły nie wystarczą na 2 lata spokojnego użytkowania. Obecnie moja Lumia 720 przymula i ciągle wywala aplikacje, ciężko już się z niej korzysta. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Bierz Lumię 830 albo 930 i będziesz mega zadowolony. Odpuść sobie androidy. No chyba że nie zależy tobie na szybkim i stabilnym systemie. Głupoty piszesz. To już nie ten android co kiedyś. Mam G2 już od roku, ojciec też i jeszcze nie było nawet najmniejszej zwiechy albo zadyszki. Wszystko super działa. Z1 jest też dobra jeśli o to chodzi. Te same podzespoły co g2 do tego szybka nakładka od Sony 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sudokuu 1 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Tylko niby te aparaty w G2 i Z1 raczej średnie Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Za 700 telefonu lustrzanki nie kupisz chyba że jakiś samsung zoom. Nie wymagaj zbyt wiele za tą cenę. Mam G2 i Ojciec też i złych zdjęć nie robi. To w końcu telefon a nie aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
sudokuu 1 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Absolutnie nie chcę jakości lustrzanki, ale jakby taki telefon był w stanie zastąpić dobry kompakt, to byłoby okay. Z tego co wyczytałem, to Lumie są, natomiast oba modele z Andkiem tak średnio. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts