Skocz do zawartości

Samsung s6 vs Lg g4 vs Sony z5, abonament plus/play/orange

Wybór telefonu  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybór telefonu

Recommended Posts

Witam. W najbliższym czasie planuję najprawdopodobniej przenieść numer do play/orange, ponieważ oferty na abonament w plusie jak dla mnie są beznadziejne. Abonament jaki będę chciał brać to 89-129 zł max. Najlepiej jak najmniejszy abonament. Oprócz tego posiadam internet stacjonarny w orange, więc mogłaby być to oferta łączona. Telefon w tym abonamencie musi kosztować do 1000zł. Najbardziej waham się nad Samsungiem S6 i Lg G4. Ważny jest dla mnie aparat (zdjęcia na wykładach trzeba robić   :D ) oraz jakość muzyki (słucham dużo na telefonie) i przede wszystkim wytrzymałość - ma przetrwać te 2 lata abonamentu . Jednak jeżeli macie jeszcze inne ciekawe propozycję to zapraszam do wypowiadania się :) Mam również pytanie czy warto zaczekać do okresu przedświątecznego na korzystniejsze oferty ? Czy z reguły wtedy cena takich telefonów spada czy rośnie ? Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez hexonik

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Samsung Galaxy S6 w wersji gold wygląda dla mnie kosmicznie :) Oferta na kartę mnie przekonuje, ale niestety do końca nie jest to ode mnie zależne i wyłożenie 1800 zł z lewej kieszeni jest też czymś problematycznym. Co do okresu przedświąteczne to wiecie jak z nim jest ? Pojawiają się ,,ekstra promocje", jest taniej czy to pic na wodę ? 

Widziałem wczoraj nowego S6 na olx za 1600.

Przelicz to. Dasz te 1700 i spokój. Potem po 30. Byś wziął abonament za 120 to masz 90 na miesiąc więcej. Kilka miesięcy i masz spłacone a potem już tylko zysk względem abonamentu. I żadnego cyrografu na 2 lata a 1000 zł w abobamencie to dużo

Telefon i tak musiałbym kupować wtedy na raty skoro kosztuje powyżej 1700. Wie ktoś, spłaca ktoś takie raty brane przez internet ? Jakie polecacie zabezpieczenie na taki telefon ? Ostrzegam, że mam tendencje, aby telefon mi wyleciał z rąk. Myślałem nad szkłem hartowanym na przód i na tył etui spigen ultra/neo hybrid. Dajcie znać co o tym myślicie.

Co do szkła to każdy ma swoją teorię. Jedni twierdzą, że każde z oznaczeniem 9H jest tak samo dobre, inni, że warto zainwestować w porządne szkło, np. Nillkina.Co do etui to są to bardzo dobre zabezpieczenia,co do rat to na allegro masz raty payu.

Edytowane przez Deusjarek

ale tak swoją drogą jak de facto nie stać Cię na najnowszego flagowca i chcesz brać na raty.. to po co CI taki telefon? żeby się pochwalić? to już nie lepiej znaleźć coś porządnego w granicach zdrowego rozsądku? np Moto G 2015 jest swietna a kosztuje połowe co te wyżej... albo jakiś używany flagowiec zeszłoroczny..? 
Bez sensu jest dla mnie kupowanie czegoś ponad finansowe możliwości...

Strasznie się uparłem na tego Samsunga S6, żeby go mieć, ale być może będę musiał się zastanowić nad tańszą ofertą kupna telefonu i virgin mobile (Sony z2 średnio mi odpowiada).

Zdecydowałem, że wezmę na razie na raty, a w przyszłe wakacje, może nawet szybciej uda mi się na pewno spłacić S6.

• 3 tygodnie później...

Mam jeszcze pytanie czy w przypadku wzięcia telefonu S6 czy to G4 możliwe jest zdjęcie ich brandu bez utraty gwarancji ? Swoją drogą porównując teraz cenę telefonu (wliczam w to raty i abonament) w Orange i cenę na olxie, allegro (opcja raty 24msc) to wychodzi na to, że kupując S6 na olxie czy to na allegro + późniejsze korzystanie z virgin mobile (oferta na kartę) 29zł/msc, że w moim przypadku (posiadam internet stacjonarny oraz telefon w Orange)  zaoszczędza się 300 zł. Myślałem, że będzie to jakaś większa różnica.

Ps Wczoraj dokładnie oglądałem LG G4 i Samsunga S6 na wystawie w Saturnie i  w moim odczuciu Samsung S6 wydaje się być bardziej poręczny i bardziej elegancki. LG G4 jest naprawdę wielkim telefonem i trzeba mieć duże kieszenie  :D  :D Oprócz tego z tyłu miał na sobie nakładkę ze skóry, która już miała widoczne przetarcia ...

Edytowane przez hexonik
  • 3 tygodnie później...

Ostatecznie stanąłem w wyborze pomiędzy Honorem 7 a LG G4 ... Interesuje mnie kwestia baterii. Czy w Honorze 7 bateria z powodzeniem starczy na 2 lata i będzie w stanie wytrzymać ten jeden dzień ? W G4 zawsze można ją wymienić. Który telefon jest lepszą opcją pod względem baterii i czy różnice w procesorze, działaniu są zauważalne dla przeciętnego użytkownika ?