czapkens 0 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Witam. Poszukuję dysku HDD w roli magazynu do mojego PC. Budżet tak jak w temacie około 500zł. Myślałem nad jakimś 2TB może 3TB. Mam jeden SSD który na system wystarcza spokojnie i jakieś podstawowe gry. Głównym zastosowaniem będzie magazyn na jakieś dokumenty, zdjęcia, gry w które zdecydowanie mniej gram. Wydajność więc jest dość ważna ale nie najważniejsza. Cisza jest za to bardzo ważna ponieważ komputer stoi w miejscu gdzie nie mogę sobie pozwolić na wycie. Z góry dziękuję za pomoc czapkens Cytuj Link to post Share on other sites
BetaTester 7 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Od siebie mogę polecić WD Red 3TB ,posiadam kupiłem ostatnio jest cichy ,wydajność jeśli chodzi o magazyn jest świetna. Jak masz jakieś pytania - pisz pw Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Jak czysto magazynowy to moim zdaniem lepiej wd purple 3TB, wolniejsze ale jednak gwarancja jest dłuższa (został stworzone pod monitoring niby stworzone ale jako magazyn magazynowy bez ciągłego odczytu/zapisu według mnie lepiej się sprawdzi i taniej wyjdzie niż RED) Cytuj Link to post Share on other sites
czapkens 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 To ma być dysk do komputera osobistego więc zależy mi na tym żeby był jeszcze choć trochę szybki. A odczyt zapis jest akurat dość częsty u mnie bo w coś pograć jakiś film obejrzeć coś zapisać. Poczytam o tym RED i się może na niego zdecyduję. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts