Andrew 5940 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Hej, pytanko mam do was, jestem ciekaw czy ktoś będzie wstanie mi pomóc. Chciałbym ze stringa móc wyciągać poszczególne ciągi znaków, nie tak że np. prosimy o każdą liczbę z osobna, tylko jest np. jakaś funkcja kwadratowa 4x^2+4x+4 i chciałbym z tego np. wyciągnąć a,b,c. Jestem pewien że coś z substringiem będzie trzeba pokombinować, ale nie jestem wstanie tego rozkminić. Byłbym wdzięczny za pomoc, bo ciekawi mnie w jaki sposób takie coś zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
myorek 0 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 (edytowane) Właściwie to nie, jeśli masz to policzyć takie rzeczy robi się trochę inaczej. Jeśli chcesz naprawdę to zrozumieć i wiedzieć jak to zrobić dobrze to poszukaj Reverse Polish Notation Calculator w google. Edit: chyba ze faktycznie potrzebujesz wyjąć tylko a,b,c z funkcji kwadratowej i nic więcej to trochę inna bajka Pozdrawiam, M Edytowane 31 Października 2015 przez myorek Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Chodziło mi o każde działanie, dzięki przejrzę sobie to. Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Możesz użyć klasy regex. Przykład tutaj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts