Latarka 0 Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam. Jakiś czas temu stanąłem przed ciężkim wyborem przedłużenia umowy u mojego operatora ( mianowicie T-Mobile ). Pierwszy wybór padł na Huwaei P8 lite w wersji z dual SIM. Telefon dość ciekawy, spory. Jak wypadają jego osiągi , czy bardzo odstaje od mocniejszego brata, jak działa w nim aparat i czy naprawdę bateria jest taka słaba? Następnym wariantem jest Motorola moto G trzeciej generacji? Jak w tym wypadku wyglądają osiągi i aparat? Na który się zdecydować? Jeżeli dojdzie jakiś nowy wariant , powiadome Was Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 W p8 lite albo wybierasz dual sim i wkładasz dwie karty sim rezygnując przez z to z karty pamięci albo karte pamieci i jedna sim.Bateria bym powiedział,że przeciętna.Wszystko zależy od tego jak używasz telefonu.Gdy intensywnie to każdy telefon praktycznie idzie rozładować w jeden dzień.Barerianto fakt nie jest jego mocną stroną i odstaje troche od konkurencji.Problem baterii można rozwiązać kupując powerbank.Telefon działa szybko bo ma lekką nakładkenod huaweia.2Gb ramu w tej półce cenowej to duży plus.Oczywiście z większym bratem nie ma co się równać bo to jest wersja "mini"Aparat również ma ok. Musisz napisać do czego ma Ci służyć telefon i jaki masz wybór. Moto g ma czysty android,dobre wsparcie i pomimo 1gb ramu działa płynnie.Łatwiej doradzić jak podasz zastosowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Latarka 0 Napisano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Od telefonu wymagam dobrego aparatu. Wideo to rzecz drugorzędna. Chciałbym czasami pograć w gierki typu Gta ( to akurat zapewnią mi oba telefony) Chciałbym , żeby telefon nie działał jak gó**o po paru miesiącach. Niestety , przed chwilą zawitałem do salonu t-mobile w mojej miejscowości , na stronie normalnie widzę g3 , jest gotowa taryfa pod niego , a Pan ekspedient zawiadomił mnie , że nie ma motorolki na swojej liście :c Cytuj Link to post Share on other sites
Umlyei 0 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Miałem propozycję wzięcia Huawei P8 lub Samsunga GS5 - wybrałem Samsunga i nie żałuję trany wybór moim zdaniem Cytuj Link to post Share on other sites
Latarka 0 Napisano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Miałem propozycję wzięcia Huawei P8 lub Samsunga GS5 - wybrałem Samsunga i nie żałuję trany wybór moim zdaniem Słucham? ... Między zwykłą P8 a Lite jest spora różnica nie tylko jakościowa ale i cenowa. Pisze o telefonach ze sredniej polki cenowej , a ty mi tu flagowcami? Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 To prwda nijak ma sie hpi lite do sgs5.Latarka Ty koniecznie chcesz wziac telefon w abonamencie?Nie zastanawiales sie nad kupnem karty oddzielnie no w takim viegin mobile gdzie bys za 29zl mialbys wszystko za free i 5gb internetu a telefon ooddzielnie dokupic? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 To byłaby najlepsza opcja,więc warto to przemyśleć. Cytuj Link to post Share on other sites
Latarka 0 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 To prwda nijak ma sie hpi lite do sgs5.Latarka Ty koniecznie chcesz wziac telefon w abonamencie?Nie zastanawiales sie nad kupnem karty oddzielnie no w takim viegin mobile gdzie bys za 29zl mialbys wszystko za free i 5gb internetu a telefon ooddzielnie dokupic? Prawda jest taka , że nie mi a mamie skończyl sie abonament. Mamy telefon jest wystarczająco dobry. Jeżeli mam wybor dołozyc 400zl do abonamentu i dostac nowego huwaeia/motorole , a kupic za 550 uzywana s3 i cos innego w tej cenie , to wybieram abonament Wracając to pytania : Postawmy przeciwko sobie tylko motorole g3 i huwaeia p8 lite . Który z nich ma lepszy aparat ? Czy wystarcza mi na dłuższy okres czasu ? I nie będą po krótkim czasie działać jak g***o ? I ostatnie pytanie , czy bateria w p8 lite jest tak straszna ? Szczerze , jakby wytrzymywal tyle ile mój tablet ( lenovo tab a7-10f 7 cali bateria 3.4k ) to byłbym zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Moto G3 ma aparat z nexusa 6,więc ma lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Przedni też choć P8 lite też ma dobry. Na plus P8 lite też 16gb wbudowanej pamięci. Moto ma tylko 8. Troche kiepsko Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts