Skocz do zawartości

[250zł] Obudowa (Wentylacja, wydajność, niska temperatura podzespołów priorytetem)

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez phaate,

Recommended Posts

Cześć!

Mam problem z wyborem obudowy bo (niby) byłem zdecydowany na Zaalmana R1 jednak okazało się, że Macho Rev. B się na pewno nie zmieści (i to będzie powodem do wybrania droższej obudowy). 

Przypomnę tylko mój zestaw (bo część już pewnie kojarzy mój nick z innych tematów):

-Chłodzenie CPU Thermalright HR-02 - Macho Rev. B

-Procesor Intel Core i5-6600K

-Pamięć G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL16

-Płyta główna Asus MAXIMUS VIII RANGER, Z170

-Zasilacz SeaSonic S12G-550

-Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970

Wstępnie rozglądałem się za obudowami w tym przedziale cenowym jednak ciężko się na coś zdecydować.

Wymagania:

- przyciski/porty na górze obudowy;

- zasilacz na spodzie 

- filtry przeciwkurzowe.

i priorytet : Świetny obieg powietrza który zapewniłby "bebechom" niską temperaturę pracy.

Żadne podświetlenia, okienka i super wygląd nie są mi potrzebne bo komputer i tak trzymam w mało widocznym miejscu.
Cisza też nie jest najważniejsza - Teraz korzystam z marnego Thermaltake V3 Okno z 6 wentylatorami. Cicho nie jest jednak jeżeli byłaby możliwość dostania wyciszonej, która spełnia powyższe wymagania to... moja narzeczona byłaby wniebowzięta................

Jedyną tak naprawdę obudową, która mnie zainteresowana to Corsair 200R http://www.morele.net/obudowa-corsair-carbide-series-200r-cc-9011023-ww-538565/

Wstępne założenie - nie przekroczyć 250zł. 
Coś doradzicie? :)

Edytowane przez phaate
  • Rozwiązanie

Zbyt droga. Nie chciałem wydawać więcej niż 250zł.

Na razie decyzja stoi pomiędzy 200R a 300R. Nic innego mnie nie zaciekawiło dotychczas (no oprócz SPC X60 ale po fali hejtu jaką się naczytałem, że jest chinolem z naklejką to wiadomo - nie będę go brać pod uwagę)

edit:

A co sądzicie o Phanteks Enthoo Pro? To ile rzeczy jest tam zawartych... :o Wydaje mi się, że nawet przepływ powietrza może być o wiele lepszy niż w 300R (1x dół + 3x góra + 1x przód). Warto?

Edytowane przez phaate