Skocz do zawartości

Czy cos poprawic w tym zestawie?

Recommended Posts

i7 woli 3 kanały, wiec jak już intel serii 9xx to lepiej 3x 2GB. Co do zasilaczy to zgadzam się z gtxxorem, sam mam X-Series 750W i to cud, miód i orzeszki(pół pasywne chłodzenie robi swoje ^^ ). Corsairy też będą bardzo dobrym wyborem.

Arved to jakie pamiątki na 3x2GB rownie zeby dobrze sie krecily. Kurde tylko tej zasilki nie maja w tym sklepie co ja zamawiam .hmm

@ dobra juz wiem jak zrobie. Zamowie wszystko na PRO Line procz płyty głownej a plyte kupie w tym sklepie w swoim miescie. Myslicie ze do konca tyg z Pro line mi przyśla to wszsystko?

tej zasilki nie maja w tym sklepie co ja zamawiam

To bierz tego Seasonica i po sprawie ^^

to jakie pamiątki na 3x2GB rownie zeby dobrze sie krecily

Podkręcanie pamięci nic nie daje (w grach - zakładam, że do tego będzie ten komputer w 90% stosowany :P). W dzisiejszych czasach nawet 2GB w zupełności wystarcza - ale warto mieć więcej.

EDIT

Myślę, że ten temat bardzo Ci się przyda:

viewtopic.php?f=2&t=3716

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem wcześniej, ale czy Ty chcesz robić SLI z 580 GTX? Jeśli tak to zasilacz, nawet ten Seasonica 750W może mieć ciężko, z jedną taką kartą da sobie radę, ale dwie w SLI biorą koło 720W, a dolicz do tego OC(zasilacz 850W byłby ok, Corsair ma też serię AX, która ma bebechy z Seasonic ^^ ). Z doświadczenia do Asusów(płyt głównych) polecam pamięci Kingstona, ale nie wiem jak to z i7 będzie(z i5 wszystko ok). Wiatraki Najlepiej SSS 800rpm, albo Fander Selekta, lub któreś z modeli od firmy Enermax :P

Kup, przypasuj, jeśli się nie zmieści, to weź CoolerMaster HAF 922. W niej zmieścisz wszystko i sam od czasu, do czasu będziesz mógł w niej posiedzieć, a i wtedy nie bedzie ciasno :P^^

Raidmax Smilodon - odpada

buda musi miec

1 ponad 20 cm szerokosci

2 zasilacz na dole montowany +krata wentylacyjna

3 kratka wentylacyjna w dole obudowy obok zasilacza

4 gora dobrze wentylowana - najlepiej na duzej dlugosci a nie tylko jedna kratka z tylu gornej scianki

5 spore wymiary- pol metra na pol metra ^^

za 3stowy smialo mozna kupic dobra obudowe - ten radimax nia nie jest

jesli to Twoj wybor na zakup to zmien

jesli ja masz to sprzedaj

jesli nie chcesz sprzedac to zmiescisz ale...