grzechu9797 56 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dzis naladowalem rano telefon i teraz mam 68% w tym sot tylko 1h a kolegi w s5 neo ma 60% baterii i 3h sot.Czy cos z moja bateria jest nie tak?G2 o tyle gorzej powinno trzymac niz ten s5 neo?Mam gwarancji czy tak jakbym powidzial ze slabo trzma to jest podstawa do wymiany?Czy to wszystko jest normalne?A może root ma wplyw na baterie i ciagle włączone mam gg praktycznie no i transfer Edge ten z loterka E. Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Matko, edge? Jaki ty masz zasięg? Nie dziwne, że kiepsko trzyma, bo ciągle używa maks. mocy do trzymania połączenia z siecią Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Tak przez caly czas w szkole mialem edge ten z literka z E na zasiegiem.Zasieg przyzwoity a nie chce 3g bo ponoć ono więcej ciągnie prądu a lte zasiegu nie mam.Nie zależy mi na prędkości,używam tylko do gg.Kolega nie mial wlaczonego transferu wcale dzis.Teraz oboje korzystamy z wifi na stancji.Zdziwilo mnie jak mu dobrze trzyma bateria a jego telefon jest nowy ma mniej niz tydzien a moj ponad rok juz. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 3G trzymaj jak nie masz LTE (4G). E to GSM czyli 2G - zużywa dużo mniej prądu, ale tylko wtedy jak nie masz transmisji danych włączonej - teraz jak masz transmisję danych włączoną to ściąga jakieś 100x wolniej wszystko niż przez 3G/4G - czyli na logikę musi być non stop podłączony pod sieć internetową. Włącz 3G i będzie lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Będę używał 3g i sprawdzę to Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Będzie lepiej,jak sprawdzisz to się przekonasz. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 http://www56.zippyshare.com/v/OE70yfRY/file.html http://www56.zippyshare.com/v/m6rpPbdS/file.html http://www56.zippyshare.com/v/3wrZyNGL/file.html Tak zużycie obrazuja screeny. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Włączony internet pochłania dużo baterii. U mnie średnio po całym dniu wychodzi ok 4h pracy ekrany czy ciągłym połączeniu z LTE i w domu z wifi (zauważyłem że wifi zużywa więcej energii niż LTE). Ogólnie lepiej miec połączenie z szybszym i nowszym standardem internetu Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Teraz mam karte virgin mobile i mi sciaga dane w roamingu krajowym(który jest bezplatny i sie tak dzieje gdy zasieg jakiejs tam sieci nie jest wystarczajacy i zeby byl lepszy ,tak ich dopytalem)i mam r nad zasiegiem i obok 3g,czy to wplywa na baterie?Ten roaming. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts