Skocz do zawartości

Recommended Posts

Temat teoretycznie niedotyczy telefonu samego w sobie lecz jest z nim w jakiś sposób powiązany.

Ktos jest w stanie polecić na podstawie własnych (bądź znajomych) doświadczeń jakiegoś konkretnego operatora/ofertę ?

Chciałbym przeznaczać ok 40zł miesięcznie (ew. 60zł z telefonem). Umowa raczej na 24mce (głównie dlatego ,że tak taniej wychodzi). Zależy mi głownie na jak najmniejszej cenie/darmowych rozmowach i smsach + możliwie korzystne warunki na internet. 
Rozważałem głównie Play (większość ludzi ,z którymi się kontaktuje ma Play na kartę i tak im oraz mi wygodniej) ,ale jestem w stanie rozważyć inne oferty.

Fajnie gdyby w ofercie były telefony Lg g3, Lg nexus 5 lub Xperia Z3 Compact.

To zależy od bardzo wielu spraw. Mi długo opłacała się karta 30zł ,bo kontaktowałem się głównie z osobami z tej samej sieci i z różnymi promocjami wychodziło  to tak tanio ,że (przy mojej intensywności dzwonienia/smsowania) 30zł starczało na dwa miesiące. Teraz sytuacja się zmieniła i chłodno kalkulując lepiej wyjdzie mi abonament. 

Pamiętaj ,że w przypadku abonamentu też mozesz kupić telefon oddzielnie (bo z postu mam wrażenie ,że może tego nie uwzględniłeś).

Tak na kartę. Kiedyś jakieś telefony mieli ale kilka i słabe a teraz nawet nie wiem. Operatorzy zazwyczaj i tak bez dopłat dają shit a do lepszych trzeba dużo dopłacać przy niskich abonamentach co jest nieopłacalne

Co do zasięgu to na nie narzekam. Mieszkam na wsi i mam lte cały czas. Korzystają też z nadajników t-mobile

• SMS-y/MMS-y do wszystkich siecinielimitowane
  • Stan Darmowy: minuty i SMS-y do Playnielimitowane
  • internet w smartfonie4 GB
  • minuty do innych sieci komórkowychnielimitowane
  • minuty na stacjonarne29 gr.
  • nielimitowany internet w smartfonie6 mies.
  • To jest abonament na 24mce za 40 zł (60 z telefonem).

Na stacjonarne praktycznie nie dzwonię wiec to ma dla mnie małe znaczenie. 

Większe znaczenie ma fakt ,że Virgin oferuje rozmowy do wszystkich ,a play tylko do play.

Zachęca też fakt ,że to karta więc jak się nie sprawdzi to można zawsze zrezygnować. Próbował ktoś przenosić do nich nr? Są jakieś problemy?