Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Temat teoretycznie niedotyczy telefonu samego w sobie lecz jest z nim w jakiś sposób powiązany. Ktos jest w stanie polecić na podstawie własnych (bądź znajomych) doświadczeń jakiegoś konkretnego operatora/ofertę ? Chciałbym przeznaczać ok 40zł miesięcznie (ew. 60zł z telefonem). Umowa raczej na 24mce (głównie dlatego ,że tak taniej wychodzi). Zależy mi głownie na jak najmniejszej cenie/darmowych rozmowach i smsach + możliwie korzystne warunki na internet. Rozważałem głównie Play (większość ludzi ,z którymi się kontaktuje ma Play na kartę i tak im oraz mi wygodniej) ,ale jestem w stanie rozważyć inne oferty. Fajnie gdyby w ofercie były telefony Lg g3, Lg nexus 5 lub Xperia Z3 Compact. Cytuj Link to post Share on other sites
greenerovsky 0 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Nie chcę tworzyć oddzielnego postu,aby nie zaśmiecać,więc dam te szybkie pytanie tu:Lepszy telefon na kartę (koszty zakupu telefonu itd) czy na abonament (rachunki itd)? Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 To zależy od bardzo wielu spraw. Mi długo opłacała się karta 30zł ,bo kontaktowałem się głównie z osobami z tej samej sieci i z różnymi promocjami wychodziło to tak tanio ,że (przy mojej intensywności dzwonienia/smsowania) 30zł starczało na dwa miesiące. Teraz sytuacja się zmieniła i chłodno kalkulując lepiej wyjdzie mi abonament. Pamiętaj ,że w przypadku abonamentu też mozesz kupić telefon oddzielnie (bo z postu mam wrażenie ,że może tego nie uwzględniłeś). Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 To przelicz jeszcze ofertę virgin. 29zł i w tym nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci i 5gb internetu Cytuj Link to post Share on other sites
greenerovsky 0 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jak już to będę brał z Orange ze względu na wybranie tej sieci przez moją rodzinę i kolegów + będę miał zniżkę bo mam u nich telewizor+internet+telefon Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jak rozumiem to jest oferta na kartę ? Widzę ,że nie mają telefonów w ofercie (albo nie umiem szukać na ich stronie). Możesz coś powiedzieć nt zasięgu ? Bo w Play na kartę mam dość słaby. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Tak na kartę. Kiedyś jakieś telefony mieli ale kilka i słabe a teraz nawet nie wiem. Operatorzy zazwyczaj i tak bez dopłat dają shit a do lepszych trzeba dużo dopłacać przy niskich abonamentach co jest nieopłacalne Co do zasięgu to na nie narzekam. Mieszkam na wsi i mam lte cały czas. Korzystają też z nadajników t-mobile Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Weź ofertę virgin tak jak dawid0032 proponuje i osobno kup smartfon. Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Cóż, do tej pory myślałem o ofercie Playa gdzie z abonamentem 40zł ,LG g3 wychodził za 1100zł co nie jest zlą ceną jak na nówkę z tego co przeglądam internety. Faktycznie trzeba będzie przemyśleć tą ofertę. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 A co w tym abonamencie dają? Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 SMS-y/MMS-y do wszystkich siecinielimitowane Stan Darmowy: minuty i SMS-y do Playnielimitowane internet w smartfonie4 GB minuty do innych sieci komórkowychnielimitowane minuty na stacjonarne29 gr. nielimitowany internet w smartfonie6 mies. To jest abonament na 24mce za 40 zł (60 z telefonem). Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Tyle że w Virgin oprócz nielimitowanych SMS i rozmów do wszystkich sieci,masz także nielimitowane rozmowy na stacjonarne,a tu masz 29gr/min,5GB internetu wystarcza w smartfonie i to wszystko za 29 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Doc71 0 Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Na stacjonarne praktycznie nie dzwonię wiec to ma dla mnie małe znaczenie. Większe znaczenie ma fakt ,że Virgin oferuje rozmowy do wszystkich ,a play tylko do play. Zachęca też fakt ,że to karta więc jak się nie sprawdzi to można zawsze zrezygnować. Próbował ktoś przenosić do nich nr? Są jakieś problemy? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Nie powinno być. Tutaj można to zrobić: https://virginmobile.pl/oferta/przenies-numer Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 U mnie w rodzinie już 3 numery zostały przeniesione. Mój i rodziców. Wszystko poszło bezproblemowo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts