gelou307 0 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Witam planuję wymianę wentylatorów w swojej obudowie. Aktualnie mam fabryczne + pure wings 2 na przodzie w wolnym miejscu. Prawdopodobnie dokupię jeszcze 4 sztuki tych bq gdyż wydają się ok. Zna ktoś jakieś inne wentylatory ? (Widziałem też polecane Enermax T.B. Silence UCTB12 - ale one chyba dużo słabiej wieją a chce też mieć troszkę chłodniej w obudowie niż teraz). Jest jeszcze problem podłączenia aktualnie tylni jest na molexie podłączony do zasilacza czy istnieją jakieś przejśćiówki żeby podłączyć bq pod molexa ? (nie chcę narazie kombinować ze zmianą sposobu podłączania poszczególnych wentylatorów). Jeszcze głupie pytanko co do ustawień wentylatorów w obudowie czy to normalne, że z przodu i z tyłu obudowy wentylatory ustawione są tak samo i kręcą się w tę samą stronę ? Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Zna ktoś jakieś inne wentylatory ? http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/wentylatory-radiatory-chlodzenie-60/0.00,0.00,,,,2093,,,,,20058O812790.847916/1/#product_list Bardzo dobre wentyle. Ciche, mocne, tanie, solidnie wykonane (mowa o Wing Boost 2 Plus) pod molexa lepiej zainwestowac w kontroler kręcą się w tę samą stronę przednie rozumiem wtłaczają powietrze z zewnątrz, a tylni wydmu**** na zewnątrz? Wszystko jest ok. Edytowane 26 Października 2015 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
gelou307 0 Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 (edytowane) http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/wentylatory-radiatory-chlodzenie-60/0.00,0.00,,,,2093,,,,,20058O812790.847916/1/#product_list Bardzo dobre wentyle. Ciche, mocne, tanie, solidnie wykonane (mowa o Wing Boost 2 Plus) lepiej zainwestowac w kontroler przednie rozumiem wtłaczają powietrze z zewnątrz, a tylni wydmu**** na zewnątrz? Wszystko jest ok. Narazie nie planuję kontrolera, może w przyszłości masz może link do takiej przejściówki na molex ? Jak wypadają Alpenfohn w stosunku do pure wingsów ? (wydajność/głośność/praca w pionie) Edytowane 26 Października 2015 przez gelou307 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 praca w pionie mam w pionie i w poziomie. Nie ma żadnej różnicy. głośność podobna, około 18 decybeli wydajność tutaj na plus są alpeny (większa maksymalna prędkość obrotowa) Cytuj Link to post Share on other sites
gelou307 0 Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zastanawiam się narazie nad combo 2x Alpenfohn na przód/tył i 2x Pure wingsy 2 na topa. Jutro otworzę obudowę i zobaczę co da się zrobić w sprawie podłączenia . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts