gitgosc 31 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam serdecznie.Planuje kupić nowy telefon, nowy czytaj UŻYWANY do 800zł, bo mój Sensation już nie wyrabia nawet na sms'ach.Telefon ma służyć głównie do sms'owania, słuchania muzyki, robienia zdjęć, surfowania po internecie i do gierek.Zdaje sobie sprawę, ze w tych 800zł nie znajdę żadnego cudownego środka, ale mam nadzieję ze pomożecie mi w wyborze najlepszego smartfona Modele, które mnie zainteresowały dotychczas to LG G2 i Xperia Z2, oba w tej samej cenie mieszczące sie w budżecie (od znajomych). Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Bierz Xperia Z2 Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 800zł za używanego G2? Za tyle idzie wyrwać nowy Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Z2 vs G2? Tutaj nie ma żadnego zastanawiania się - Z2 jest pod dosłownie każdym względem lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Też do takiego wniosku dochodziłem, ale chciałem się upewnić Zapomniałem jeszcze jednego modelu wymienić, który mi bardzo przypadł do gustu, mianowicie Huaweii Ascend P8. Jest on jakąś konkurencja dla Z2? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 800zł za używanego G2? Za tyle idzie wyrwać nowy Gdzie można wyrwać za 800 nowego? Poproszę o info albo link Też do takiego wniosku dochodziłem, ale chciałem się upewnić Zapomniałem jeszcze jednego modelu wymienić, który mi bardzo przypadł do gustu, mianowicie Huaweii Ascend P8. Jest on jakąś konkurencja dla Z2? Owszem jest konkurencją. Wydajnościowo podobnie albo troche lepszy P8, wygląd dla mnie znacznie lepszy w P8, ekran też mi jakoś bardziej leży w P8 choć Z2 też ma już bardzo dobry. Aparat znacznie lepszy w P8. Tylni jak i przedni Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Na OLX ląduje wiele nowych telefonów Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Czyli porównując Xperię Z2 i Huawei P8 wygrywa P8? Szczerze mówiąc też o wiele bardziej mi się podoba, tylko co do aparatu nie jestem pewien czy lepszy, co do procesora w Z2 jest 4-rdzeniowy 2,5GHz a w P8 8-rdzeniowy 2GHz, wiec tu na plus dla Huaweia. Głośniki, raczej punkt dla Xperii.Bije sie z myślami, który będzie lepszym wyborem? P8 można już od 700zł wyrywać a Z2 to 850zł to minimum. I w co tu mierzyć? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Chwila. Masz na myśli P8 czy P8 lite? Xperia Z2 też za 800? Chyba zdewastowany totalnie Dlaczego nie Jesteś pewien co do aparaty? 4 czy 8 rdzeni to tak sie nie do końca tak mierzy bo Kirin nie jest tak wydajny jak Qualcom Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Oczywiście chodzi mi o P8 zwykły, nie żaden lite. Co do Xperii Z2 to akurat nie z Internetu tylko znajomy chce mi za tyle sprzedać, a wiadomo ze po znajomosci taniej w bardzo dobrym stanie.Chciałbym tylko usłyszeć werdykt kogoś obeznanego w temacie, P8 czy Z2? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Gdzie za tyle P8 kupisz? Jak po tyle wersja lite chodzi Ja bym kupił P8 ale nie ta cena a najlepiej Honora 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Mam nadzieję,że on wie za ma być gwarancja producenta i faktura VAT 23% albo paragon fiskalny i przynajmniej w dobrym stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Nie wydaje mi się Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Okej, po dłuższym rozejrzeniu się po Internecie, na ringu zostaje Xperia Z2 ale jeszcze dochodzi LG G3.Co sądzicie o LG G3? w cenie do 800-900 zł jest dobrym wyborem? Jak on się ma do Z2? Bateria, głośniki, co z tym ekranem (szarość zamiast czerni), lagi? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Bateria znacznie lepsza w Z2. Głośniki w Z2 bo stereo a G3 ma tylko na tyle ale dosyć głośny Ekran jest całkiem ok. Mam go a wcześniej Samsunga z amoledem i z przejściem nie było tragedii:) myślałem że będzie gorzej Co do lagów. Czasem sie ikonki przeładują na głównym ekranie i tyle. 6.0 ma to niby poprawić ale na dzień dzisiejszy Z2 działa płynniej Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Bierz Z2 i się nie zastanawiaj. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Pytanie czy reasumując wszystkie wady i zalety obu telefonów który warto wziać? Z wygladu bardzo mi leży G3 jak i ergonomii i wygody pisania sms'ów, muzyka byleby dobrze przez słuchawki szła. Aparaty porównywalne. Tylko ta bateria mnie martwi. Jestem przyzwyczajony ładowac telefon raz dziennie w cyklu mieszanym... G3 da rady tyle pociągnąć?Ogółem czy warto? Deusjarek, obawiam się też pękającego łatwo szkła w Z2. Co drugi egzemplarz na olx czy allegro ma pęknięte szkło. Edytowane 26 Października 2015 przez gitgosc Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Aparaty porównywalne? G3 go niszczy pod tym względem. Lumia 735 za 500zł robi lepsze zdjęcia noż Z2. Ktoś kiedyś robił porównanie na forum. Nie pamiętam już kto W mieszanym powinien pociągnąć cały dzień, przy intensywnym nie da rady Jeszcze co do pękającego szkła to i tak warto nakleić na przód jakni na tył szkło hartowane Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts