Skocz do zawartości

Kupno telefonu do 800zł. Jaki wybrać?

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Planuje kupić nowy telefon, nowy czytaj UŻYWANY do 800zł, bo mój Sensation już nie wyrabia nawet na sms'ach.
Telefon ma służyć głównie do sms'owania, słuchania muzyki, robienia zdjęć, surfowania po internecie i do gierek.
Zdaje sobie sprawę, ze w tych 800zł nie znajdę żadnego cudownego środka, ale mam nadzieję ze pomożecie mi w wyborze najlepszego smartfona :)

Modele, które mnie zainteresowały dotychczas to LG G2 i Xperia Z2, oba w tej samej cenie mieszczące sie w budżecie (od znajomych).

800zł za używanego G2? Za tyle idzie wyrwać nowy

Gdzie można wyrwać za 800 nowego? Poproszę o info albo link

Też do takiego wniosku dochodziłem, ale chciałem się upewnić :)

Zapomniałem jeszcze jednego modelu wymienić, który mi bardzo przypadł do gustu, mianowicie Huaweii Ascend P8. Jest on jakąś konkurencja dla Z2?

Owszem jest konkurencją. Wydajnościowo podobnie albo troche lepszy P8, wygląd dla mnie znacznie lepszy w P8, ekran też mi jakoś bardziej leży w P8 choć Z2 też ma już bardzo dobry. Aparat znacznie lepszy w P8. Tylni jak i przedni

Czyli porównując Xperię Z2 i Huawei P8 wygrywa P8? Szczerze mówiąc też o wiele bardziej mi się podoba, tylko co do aparatu nie jestem pewien czy lepszy, co do procesora w Z2 jest 4-rdzeniowy 2,5GHz a w P8 8-rdzeniowy 2GHz, wiec tu na plus dla Huaweia. Głośniki, raczej punkt dla Xperii.

Bije sie z myślami, który będzie lepszym wyborem? P8 można już od 700zł wyrywać a Z2 to 850zł to minimum. I w co tu mierzyć?

Oczywiście chodzi mi o P8 zwykły, nie żaden lite. Co do Xperii Z2 to akurat nie z Internetu tylko znajomy chce mi za tyle sprzedać, a wiadomo ze po znajomosci taniej w bardzo dobrym stanie.
Chciałbym tylko usłyszeć werdykt kogoś obeznanego w temacie, P8 czy Z2? :)

Bateria znacznie lepsza w Z2. Głośniki w Z2 bo stereo a G3 ma tylko na tyle ale dosyć głośny

Ekran jest całkiem ok. Mam go a wcześniej Samsunga z amoledem i z przejściem nie było tragedii:) myślałem że będzie gorzej

Co do lagów. Czasem sie ikonki przeładują na głównym ekranie i tyle. 6.0 ma to niby poprawić ale na dzień dzisiejszy Z2 działa płynniej

Pytanie czy reasumując wszystkie wady i zalety obu telefonów który warto wziać? Z wygladu bardzo mi leży G3 jak i ergonomii i wygody pisania sms'ów, muzyka byleby dobrze przez słuchawki szła. Aparaty porównywalne. Tylko ta bateria mnie martwi. Jestem przyzwyczajony ładowac telefon raz dziennie w cyklu mieszanym... G3 da rady tyle pociągnąć?
Ogółem czy warto?  :)

Deusjarek, obawiam się też pękającego łatwo szkła w Z2. Co drugi egzemplarz na olx czy allegro ma pęknięte szkło.

Edytowane przez gitgosc

Aparaty porównywalne? G3 go niszczy pod tym względem. Lumia 735 za 500zł robi lepsze zdjęcia noż Z2. Ktoś kiedyś robił porównanie na forum. Nie pamiętam już kto

W mieszanym powinien pociągnąć cały dzień, przy intensywnym nie da rady

Jeszcze co do pękającego szkła to i tak warto nakleić na przód jakni na tył szkło hartowane