Skocz do zawartości

Telefon do 1000zł

Recommended Posts

Witam, mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić telefon do 1000zl.

Najbardziej zainteresowały mnie następujące telefony : nexus 5 i lg g2.

Co do wymagań, oba telefony razem maja wszystko co potrzebuje lecz muszę wybrać jeden model :)

Za nexusem przemawia czysty system, android 6.0 (co prawda jeszcze z błędami, które z pewnością zostaną naprawione :)), wykonanie. Co do podzespołów nie będę się rozpowiadał bo oba telefony mają te same. Na aparacie mi szczególne nie zależy.

Zaletami lg g2 są napewno bateria, możliwość personalizacji, ekran który pokrywa dużą część frontu, fajne dodatki od lg typu pilot, mini okienka, 3 programy w pamięci i wiele więcej. Szkoda że nie otrzyma aktualizacji do 6.0 ponieważ słyszałem że 5.0.2 ma sporo błędów, choć miejmy nadzieję że dostanę chociaż 5.1.

Minusem nexusa jest napewno bateria, choć pewnie w porównaniu z moim sgs3 jest porównywalna jeśli chodzi o czas działania.

Wadami G2ki wykonanie, choć nie przeszkadza ponieważ i tak będę miał jakiś case. Okropne ikonki, choć nie wiem czy w androidzie 5+ je poprawili , bo oglądałem tylko recenzje z androidem 4.

Inne telefony raczej mnie nie interesują, lecz propozycje są mile widziane.

Mam jeszcze małą prośbę, moglibyście podać linki do allegro z w/w telefonami które napewno są oryginalne, wysyłane z Polski i z gwarancją, 16 GB mi w zupełności wystarczy.

PS. Co to SOT? :)

Od roku użytkuję Nexusa 5 i powiem tyle że dla mnie telefon ten jest genialny. Chodzi jak marzenie, nic się nie zawiesza i do tego ładnie wygląda. Aktualizację do Androida 6.0 już otrzymał więc kolejny rok system będzie aktualny. Tak jak napisałeś bateria jest dość słaba, lecz dla mnie wystarczająca. Na noc podłączam telefon do prądu i na cały dzień spokojnie z zapasem starcza. Za cenę 1k to bardzo dobry wybór.

Ja dam Ci propozycje: te telefony które podałeś już miały swój czas, według mnie lepszym rozwiazaniem byłoby kupić OnePlus One, telefon jest technologicznie lepszy od w/w i również będzie wspierany bo obecnie producent ma w swojej ofercie tylko dwa urządzenia.

Poczytaj sobie recenzje na jego temat, na prawdę warto go kupić.

Do minusów (właściwie obydwu) dodałbym brak miejsca na karty pamięci. Jeżeli komuś wystarczy jakieś 12GB to nie ma problemu, jeśli ktoś potrzebuje trzymać trochę muzyki i zdjęć to chyba zaczyna to być problem.

Co do Oneplus - sam się tym interesowałem i faktycznie ciężko znaleźć minusy tego telefonu. Może 'niepewny' sprzedawca ,choć to raczej kwestia pewnych uprzedzeń. Warto dodać ,że w całości wyjdzie to ok 1300 czyli teoretycznie 300 zł ponad budżet.

Oba mają 10GB,ale dane można zgrać na kompa,a na najpotrzebniejsze dane ta pamięć powinna wystarczyć,a oneplus to pewny sprzedawca z gwarancją door to door zamawiasz 1+1 za 1289 zł z wysyłką kurierem z angli,czas dostawy równy tydzień,bez dodatkowych opłat:)

Edytowane przez Deusjarek

Dziękuję za odpowiedzi, 1+1 odpada, znacznie przekracza mój budżet, a co do pamięci to tak jak już wspomniałem, 10gb w zupełności mi wystarczy, jedna gierka + 2gb muzyki i jeszcze zostanie :)

Zacząłem się zastanawiać jeszcze nad lg g3. Czytałem że występują na nim drobne lagi, lecz podobno zostały one wyeliminowanie wraz z aktualizacja nakładki (czy czegoś tam :)) do wersji v20u. Przegrzewanie też jest podobno dość częstym problem, choć podejrzewam że gorzej od obecnego sgs3 nie będzie :)

Telefon bardzo mi sie podoba, ma dużo zalet moim zdaniem, lecz wad też nie jest pozbawiony, m. in. zbyt duża rozdzielczość ekranu. Nie wiem też czy ekran 5,5" bardzie mi odpowiadał, czy nie będzie za duży. W przyszłym tyg pojadę do jakiegoś sklepu i mam nadzieję że g3ka jeszcze jest w sprzedaży abym mógł się nim ‘pobawić ’ :)

Co o tym wyborze myślicie?

Edytowane przez mates1995
Na noc podłączam telefon do prądu i na cały dzień spokojnie z zapasem starcza. Za cenę 1k to bardzo dobry wybór.

Ja potrafiłem go ładować po 3 razy dziennie XD.

lecz podobno zostały one wyeliminowanie wraz z aktualizacja nakładki (czy czegoś tam ) do wersji v20u. Przegrzewanie też jest podobno dość częstym problem,

Nie całkowicie dalej potrafi lekko przyciąć np włączając smart bulletin.

W przyszłym tyg pojadę do jakiegoś sklepu i mam nadzieję że g3ka jeszcze jest w sprzedaży abym mógł się nim ‘pobawić ’

Chyba się nie spotkałem żeby jej gdzieś nie mieli

Edytowane przez Alpi

Nie jestem jakoś uczulony na minimalne przeładowania ekranu głównego (a czytałem, że głównie o niego chodzi, same aplikacje podobno działają mega płynnie). 

Skoro piszesz, że g3 jest jeszcze w sprzedaży to postaram się jak najszybciej go obejrzeć :)

Z tego co zauważyłem to cena g2 z fakturą vat23% jest porównywalna z g3ką, więc g3 to chyba dobry wybór jeśli chodzi o bdb telefon, generacje wyżej niż g2 z pełną gwarancją producenta, tak?

a czytałem, że głównie o niego chodzi, same aplikacje podobno działają mega płynnie

Aplikacje działają w FHD wiec nie ma nic do zarzucenia.

więc g3 to chyba dobry wybór jeśli chodzi o bdb telefon

Dobry telefon z dobrym aparatem dodatkowo dostanie 6.0 co powinno trochę dać do czasu działania baterii.

• Popieram 1

Nie jestem jakoś uczulony na minimalne przeładowania ekranu głównego (a czytałem, że głównie o niego chodzi, same aplikacje podobno działają mega płynnie). 

Skoro piszesz, że g3 jest jeszcze w sprzedaży to postaram się jak najszybciej go obejrzeć :)

Z tego co zauważyłem to cena g2 z fakturą vat23% jest porównywalna z g3ką, więc g3 to chyba dobry wybór jeśli chodzi o bdb telefon, generacje wyżej niż g2 z pełną gwarancją producenta, tak?

LG G3 jest lepszym wyborem niż telefony które wcześniej podałeś, więc podpisuje się pod tym obiema rękami :)

Na ogólny stan,jeśli będzie folia albo szkło to zdjąć bo maskuje rysy i jak będziesz go chciał kiedyś sprzedać to może być problem albo jeśli nie chciałbyś nic kleić to też niedobrze,jeśli nie będzie miał nic do ukrycia to zdejmie.Zarówno paragon fiskalny i faktura VAT 23% są uznawane przez producenta no i oczywiście ma być gwarancja producenta.Wystrzegaj się gwarancji serwisowej,vat marża i wysyłki z zagranicy.