Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie!
Jako ,że moja aktualna maszyna liczy sobie ładnych parę lat chciałbym ją zastąpić czymś na miarę naszych czasów. Udało mi się sklecić jakiś zestaw ,ale zapewne strzeliłem jakąś gafe, bo jakby to powiedzieć.. nie jestem za bardzo na czasie jeśli chodzi o podzespoły :/

• Zastosowanie komputera : gry,multimedia 
  • Maksymalna kwota :4500 zł + monitor ( czekam na propozycje w cenie 500-700zł
  • Których części potrzebuję :cały piec + monitor
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : w przyszłości zapewne tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: -
  • Specjalne wymagania  
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/UGywyg/

Jeśli dało by się coś przyoszczędzić nie tracąc przy tym specjalnie na wydajności byłoby super.

Co do monitora to myślałem o tym :http://www.morele.net/monitor-lg-22mp57vq-p-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-721810/

ale jestem otwarty na propozycje.

Chciałem zaproponować Skylake, ale jego cena to 1399zł, WAT?? 

Zestaw dałeś okej, ale można zrobić parę zmian, na przykład wymiana płyty na jakąś z lepszą sekcją zasilania, może MSI Z97-G43. SSD w sumie też średni dosyć jest, ja osobiście bym wziął Cruciala BX100, albo MX200. No i to by było na tyle :)

• Popieram 1

Dzięki za odpowiedź

Właśnie co do płyty to nie byłem pewny, a  jeśli chodzi o skylake.. warto jest się ładować w tę generacje i  socket 1151? Z tego co czytałem to opinie są podzielone, skok wydajności też nie jest jakiś kolosalny (miedzy 4690k a 6600k)zależałoby mi na tym żeby ten komputer pociągnął parę lat :)

Właśnie co do płyty to nie byłem pewny, a  jeśli chodzi o skylake.. warto jest się ładować w tę generacje i  socket 1151?

Nie w takiej cenie

ale jestem otwarty na propozycje.

Płyta MSI Z97 G43, SSD Crucial BX 100 250 GB a z GPU proponowałbym Ci Strixa w niższej cenie z bardziej kulturalnym chłodzeniem 

• Popieram 1

ok dzięki za odpowiedź chyba nic więcej nie da się wykombinować w tym przedziale cenowym 

sorki raz jeszcze ,ale mam jeszcze jedno pytanie: Mianowicie ,czy  ten zasilacz ,który wybrałem będzie na pewno wystarczający pod strixa lub tego gigabyte'a biorąc pod uwagę fakt ,ze będę chciał pobawić sie troche w oc?

strix rzekomo wymaga minimum 500w ale z kolei G1 juz 550w. Traktować to raczej z przymrużeniem oka czy lepiej zakupić cos mocniejszego?

Edytowane przez CzikiCzin