CzikiCzin 0 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witam serdecznie!Jako ,że moja aktualna maszyna liczy sobie ładnych parę lat chciałbym ją zastąpić czymś na miarę naszych czasów. Udało mi się sklecić jakiś zestaw ,ale zapewne strzeliłem jakąś gafe, bo jakby to powiedzieć.. nie jestem za bardzo na czasie jeśli chodzi o podzespoły Zastosowanie komputera : gry,multimedia Maksymalna kwota :4500 zł + monitor ( czekam na propozycje w cenie 500-700zł) Których części potrzebuję :cały piec + monitor Czy będę podkręcać sprzęt? : w przyszłości zapewne tak Rozdzielczość mojego monitora i model: - Specjalne wymagania Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/UGywyg/ Jeśli dało by się coś przyoszczędzić nie tracąc przy tym specjalnie na wydajności byłoby super. Co do monitora to myślałem o tym :http://www.morele.net/monitor-lg-22mp57vq-p-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-721810/ ale jestem otwarty na propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
mau5x 2 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Chciałem zaproponować Skylake, ale jego cena to 1399zł, WAT?? Zestaw dałeś okej, ale można zrobić parę zmian, na przykład wymiana płyty na jakąś z lepszą sekcją zasilania, może MSI Z97-G43. SSD w sumie też średni dosyć jest, ja osobiście bym wziął Cruciala BX100, albo MX200. No i to by było na tyle 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CzikiCzin 0 Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Dzięki za odpowiedź Właśnie co do płyty to nie byłem pewny, a jeśli chodzi o skylake.. warto jest się ładować w tę generacje i socket 1151? Z tego co czytałem to opinie są podzielone, skok wydajności też nie jest jakiś kolosalny (miedzy 4690k a 6600k)zależałoby mi na tym żeby ten komputer pociągnął parę lat Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Właśnie co do płyty to nie byłem pewny, a jeśli chodzi o skylake.. warto jest się ładować w tę generacje i socket 1151? Nie w takiej cenie ale jestem otwarty na propozycje. Płyta MSI Z97 G43, SSD Crucial BX 100 250 GB a z GPU proponowałbym Ci Strixa w niższej cenie z bardziej kulturalnym chłodzeniem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CzikiCzin 0 Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 czyli ładując się w nową generację trzeba by wydać zapewne minimum 5 tys.. A co do monitora, moglibyście mi jakiś polecić ? jak napisałem przedział 500-700(max 800) Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 DELL P2414H a taniej iiyama Prolite X2483HSU-B1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CzikiCzin 0 Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) ok dzięki za odpowiedź chyba nic więcej nie da się wykombinować w tym przedziale cenowym sorki raz jeszcze ,ale mam jeszcze jedno pytanie: Mianowicie ,czy ten zasilacz ,który wybrałem będzie na pewno wystarczający pod strixa lub tego gigabyte'a biorąc pod uwagę fakt ,ze będę chciał pobawić sie troche w oc? strix rzekomo wymaga minimum 500w ale z kolei G1 juz 550w. Traktować to raczej z przymrużeniem oka czy lepiej zakupić cos mocniejszego? Edytowane 23 Października 2015 przez CzikiCzin Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts