Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Warto kupić tą kartę? Asus Xonar DGX (ASM)http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dgx-asm-537085/ Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zacznijmy od początku Do czego to ma być Ile jesteś w stanie wydać Jakie masz oczekiwania Co podłączysz pod to Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Słuchanie muzyki tylko 150zł max Podłacze głosniki 5.1 mam je na 3 kable płyta główna 3 kanałowa (2xaudio, 1xmic) i chce desperacko coś zamiast tej zintegrowanej No i na starym kompie miałem Sound Blaster VX, muzyka szła mi na 5 głośników ale na prawych zawsze chodziło lepiej od lewych...musiałem w ustawieniach karty suwakami regulować lewy głosniej prawy ciszej wtedy szło fajnie.. ale zaś gdy w trayu wziąłem na FULL czy MIN to te ustawienia sie resetowały... nie chce takich akcji bo to denerwujące Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Słuchanie muzyki tylko 150zł max Podłacze głosniki 5.1 mam je na 3 kable płyta główna 3 kanałowa (2xaudio, 1xmic) i chce desperacko coś zamiast tej zintegrowanej No i na starym kompie miałem Sound Blaster VX, muzyka szła mi na 5 głośników ale na prawych zawsze chodziło lepiej od lewych... musiałem w ustawieniach karty suwakami regulować lewy głosniej prawy ciszej wtedy szło fajnie.. ale zaś gdy w trayu wziąłem na FULL czy MIN to te ustawienia sie resetowały... nie chce takich akcji bo to denerwujące Bo podłączyłeś frontowe głośniki jako przód prawy i tył prawy, a ma być przód prawy i przód lewy i z przodu postawione, druga kwestia, muzyka jest w stereo czyli 2 kanały i nigdy nie będzie grała na wszystkich głośnikach w systemie 5.1/7.1, będziesz musiał sztucznie dublować kanały na głośniki czyli robić kupę z dźwięku, zestaw 5.1 nie nadaje się do muzyki. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 To prawda do muzyki tylko stereo 5.1 nadaje się do oglądania filmów Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) no ale na starym mi grało na 5 głośnikach więc jak z ta karta nada się? nie wymagam za wiele ale chce też wydać dobrze ten hajs chyba, że coś innego polecicie do tej ceny w PCIe Edytowane 22 Października 2015 przez Sergio07 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Jak szukasz tylko do muzyki to przesiadz się na kartę stero i głośniki stereo ew. Karta stereo i słuchawki PS. Tez nie rozumiałem t9 żyje własnym życiem Edytowane 22 Października 2015 przez bleck55 Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Jak szukasz tylko do muzyki to przestać się na kartę sterowanie i głośniki stereo ew. Karta stereo i sluchawki nie rozumiem Jak szukasz tylko do muzyki to przesiadz się na kartę stero i głośniki stereo ew. Karta stereo i słuchawki PS. Tez nie rozumiałem t9 żyje własnym życiem dalej nie rozumiem czyli na zintegrowana i stereo tak? ale ja bym chciał podpiąć te 3 kable co mam Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Hodzi o to ze jak chcesz słuchać muzyki tylko to 5.1 jest całkowicie bez sensu bo głośniki stereo porostu zjadają to jakościowo poza tym muzykę masz nagrywana w stereo nie w 5.1 wiec albo pozostałe kanały są sztucznie generowane przez co tracisz na jakości albo klonujesz przod na tył co też jest bez sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Hodzi o to ze jak chcesz słuchać muzyki tylko to 5.1 jest całkowicie bez sensu bo głośniki stereo porostu zjadają to jakościowo poza tym muzykę masz nagrywana w stereo nie w 5.1 wiec albo pozostałe kanały są sztucznie generowane przez co tracisz na jakości albo klonujesz przod na tył co też jest bez sensu. no OK niech będzie Ale zaś film chciałby obejrzeć w 5.1 ale no nie da rady na tej płycie głównej ogarnąć niby jest 5.1 ale mam 2 kanał a 3 kable Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 W sterownikach nie możesz przypisać wejście do funkcji w realneku tak miałem ze jak coś wpisałem wyskakiwalo okienko i się wybierało jako co to ma działać Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 ale pod mikrofon moge podłączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Nie pamiętam czy do mikrofonu tez to działało podłącz i sprawdź Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 sprawdze ale dalej nie wiem jak ta karta wypada xD Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A jaki masz ten zestaw 5.1 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sergio07 1 Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) logitech x540 Ok zadziałało to pod zintegrowaną ale zaś lewe grają ciszej niz prawe co jest? przy tym teście w panelu no i w muzyce Edytowane 22 Października 2015 przez Sergio07 Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Dobrze masz je rozstawione ? Wydaje mi się że te które są podpięte jako tylne postawiłeś z lewej strony, tył zawsze jest cichszy w kinie domowym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts