Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słuchanie muzyki tylko 
150zł max

Podłacze głosniki 5.1 mam je na 3 kable płyta główna 3 kanałowa (2xaudio, 1xmic) i chce desperacko coś zamiast tej zintegrowanej

No i na starym kompie miałem Sound Blaster VX, muzyka szła mi na 5 głośników ale na prawych zawsze chodziło lepiej od lewych...
musiałem w ustawieniach karty suwakami regulować lewy głosniej prawy ciszej wtedy szło fajnie.. ale zaś gdy w trayu wziąłem na FULL czy MIN to te ustawienia sie resetowały... nie chce takich akcji bo to denerwujące

Słuchanie muzyki tylko 

150zł max

Podłacze głosniki 5.1 mam je na 3 kable płyta główna 3 kanałowa (2xaudio, 1xmic) i chce desperacko coś zamiast tej zintegrowanej

No i na starym kompie miałem Sound Blaster VX, muzyka szła mi na 5 głośników ale na prawych zawsze chodziło lepiej od lewych...

musiałem w ustawieniach karty suwakami regulować lewy głosniej prawy ciszej wtedy szło fajnie.. ale zaś gdy w trayu wziąłem na FULL czy MIN to te ustawienia sie resetowały... nie chce takich akcji bo to denerwujące

Bo podłączyłeś frontowe głośniki jako przód prawy i tył prawy, a ma być przód prawy i przód lewy i z przodu postawione, druga kwestia, muzyka jest w stereo czyli 2 kanały i nigdy nie będzie grała na wszystkich głośnikach w systemie 5.1/7.1, będziesz musiał sztucznie dublować kanały na głośniki czyli robić kupę z dźwięku, zestaw 5.1 nie nadaje się do muzyki.

Jak szukasz tylko do muzyki to przestać się na kartę sterowanie i głośniki stereo ew. Karta stereo i sluchawki

nie rozumiem

Jak szukasz tylko do muzyki to przesiadz się na kartę stero i głośniki stereo ew. Karta stereo i słuchawki

PS. Tez nie rozumiałem t9 żyje własnym życiem :D

dalej nie rozumiem czyli na zintegrowana i stereo tak?

ale ja bym  chciał podpiąć te 3 kable co mam

Hodzi o to ze jak chcesz słuchać muzyki tylko to 5.1 jest całkowicie bez sensu bo głośniki stereo porostu zjadają to jakościowo poza tym muzykę masz nagrywana w stereo nie w 5.1 wiec albo pozostałe kanały są sztucznie generowane przez co tracisz na jakości albo klonujesz przod na tył co też jest bez sensu.

Hodzi o to ze jak chcesz słuchać muzyki tylko to 5.1 jest całkowicie bez sensu bo głośniki stereo porostu zjadają to jakościowo poza tym muzykę masz nagrywana w stereo nie w 5.1 wiec albo pozostałe kanały są sztucznie generowane przez co tracisz na jakości albo klonujesz przod na tył co też jest bez sensu.

no OK niech będzie Ale zaś film chciałby obejrzeć w 5.1 ale no nie da rady na tej płycie głównej ogarnąć niby jest 5.1 ale mam 2 kanał a 3 kable