Skocz do zawartości

Komputer do OC/głaskania/zabawy

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : OC/głaskanie/odkurzanie/zabawa

• Maksymalna kwota : ok 3,5k

Których części potrzebuję : wszystkiego poza dyskiem

Czy będę podkręcać sprzęt? : tak

Rozdzielczość mojego monitora i model: brak, mam zamiar kupić jakiąś 2X calówkę 1080p albo telewizor po kosztach

Specjalne wymagania : powinien pozwolić na naukę oc i komfortowe przeglądanie internetu. Nie lubię kiedy coś mi się zacina.

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Samsung EVO 840 120GB + jakiś hitachi na dane

Własna propozycja zestawu http://www.morele.net/inventory/info/w0Q0JD/

Inne : Zastanawiam się czy iść w Lian Li czy po prostu samemu coś złożyć. Poza tym nie jestem pewien czy iść w to mobo i czy ta zasiłka ma sens, bo w przyszłości chciałbym do tego dobrać radka r9 390 albo GTX 950. Pasuje mi otwarta obudowa ponieważ i tak będę odkurzał/podkręcał kompa jak będzie mi się nudzić.

To ma być zestaw tylko i wyłącznie do w/w zabawy w OC ? 

Nie do końca. Zdechł mi laptop i nie na czym pracować. Chcę kupić kompa żeby mieć cokolwiek, natomiast uwielbiam zajmować się sprzętem i dlatego chcę wziąć coś "pod siebie". Wydaje mi się że zestaw który złożyłem będzie mógł długo żyć ponieważ ma nowy chipset (zwiększona przespustowść) i DDR4. Po dołożeniu GPU będę mógł w końcu pograć w gry ze steama które kupuję jak kosztują 3-5 euro ale nie mam na czym pograć. Moc przerobowa mi się przyda bo chcę za jakiś czas zacząć kompilować AOSP na HTC M7.

Edytowane przez VnnAmed