mystic865 0 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam Poszukuję słuchawek z mikrofonem (przewodowych) dla gracza do 100zł. Mikrofon będzie służył tylko i wyłącznie do Skype'a oraz do nagrywania dźwięku w filmikach z gier(tzw. let's play). Najważniejsze dla mnie jest by były one wygodne najlepiej z regulacją, by po godzinie nie bolała głowa od ścisku. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 W tym przedziale cenowym najlepiej kupić Sennheiser HD201 + mikrofon Zalman ZM-MIC1. Hmm Let's Play'e? Napisz na PW, ja też kręcę Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Zaproponowano mi: CREATIVE Fatality HS-1000 - z tego co widziałem i słyszałem to mają one dobry mikrofon ale są słabe konstrukcyjnie, mają okropny kabel i w dodatku uciskają bardzo głowę Plantronics GAMECOM 377 - te są podobno lepsze tylko nie wiem jak jest z uciskiem na głowę. Wiem, że praktycznie każde słuchawki po ok 5-6godzinach są odczuwalne, ale chciałbym by wybrane przeze mnie nie powodowały, że moja głowa będzie krzyczeć - zdejmijcie to &%^% ze mnie po 1 czy 2 godzinach... Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Fatal1ty to akurat są beznadziejne słuchawki... HS-1000 są jeszcze gorsze, bo na USB. Plantronicsy nie są takie złe, ale wszelkie produkty 4gamers są dosyć słabe. A no i 377 przekraczają twój budżet. Dalej pozostaje przy Senkach i mikro Zalmana. Są wygodne i jak na tą cenę bardzo dobrze grają. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Sprawa jest też taka, że ja mam zintegrowaną dźwiękówkę Realtek HD Audio i jak dla mnie dźwięk na niej jest zupełnie wystarczający. Dlatego ważne jest dla mnie by słuchawki nie ściskały mi głowy w stopniu wymagającym zdejmowania po 2godzinach oraz by mikrofon pozwalał na czyste nagrywanie głosowe i rozmowę na Skype bez zakłóceń otoczenia i trzasków. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ehhh... HD201 na pewno nie będą ściskały Ci głowy - są wygodne. A mikrofon Zalmana, także jest bardzo wygodny i nagrywa dźwięk znakomitej jakości. Jeśli chcesz to wyślę Ci na PW link do mojego kanału na yt i zobaczysz jak to mikro nagrywa Cytuj Link to post Share on other sites
tintirintin 5 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Widze, że brakuje Ci kolejnej osoby, żeby potwierdziła opinie lub poradziła coś innego. Ja również mam zestaw Sennki HD201 + Zalman mic i powiem, że nic lepszego chyba nie znajdziesz. Słuchawki grają pięknie i - o dziwo - głęboko na moim ALC889A. Sa bardzo wygodne, całkiem nieźle izolują i zachwycają swoim czystym brzmieniem (jak na swoją klase cenową). A mikrofon leży sobie na biurku i wyłapuje czysto rozmowy bez zbędnych szumów. Wystarczy być nie dalej niż ok. 2m od niego. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 tintirintin - masz jakąś próbkę dźwięku z tym mikrofonem? Cytuj Link to post Share on other sites
tintirintin 5 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Nie mam, używam tylko do skype, ale każdy kto ze mną rozmawia potwierdza, że elegancko mnie słychać, bez wodotrysków. Dodam jeszcze, że nawet jak rozmawiam z włączonymi głośnikami zamiast słuchawek to nikt nie narzekał na przebicia (nie słyszał swojego głosu), i słyszą mnie dobrze, nawet jak w czasie rozmowy odwracam się plecami do biurka i chodze po pokoju. Możesz być spokojny, że nie pożałujesz kupna tego mikrofonu... jak i słuchawek. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A jak jest w przypadku, gdy chcę nagrywać tzw. let's playe czyli gry z moim komentarzem głosowym? Tzn. głos jak mówisz słychać ok a co z dźwiękiem z gry? Jak on się nagrywa? Cytuj Link to post Share on other sites
tintirintin 5 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Tego Ci nie powiem, ponieważ nie bawie się z czymś takim. Ale właśnie na próbe nagrałem kawałek piosenki rejestratorem dźwięku, na podstawie tego moge stwierdzić, że jakość jest bardzo dobra, nagrywa bardzo ładnie wszystkie tony, od wysokich po bassy (mam 3-drożne głośniki), z tym, że troche ciche bo nie chce ludzi w domu pobudzić Także powinien sobie świetnie poradzić z dobrym nagraniem efektów z gier. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 A gdybym mógł dołożyć do Plantronicsa 377 to się opłaca? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Moim zdaniem KSC 75. Wygodniejszych i lepszych raczej nie ma w tej cenie (chyba, że pojawiło się coś nowego). Niezłe są też PX-y 100, ale te to tylko używane za takie pieniądze no i nie są jakieś super wygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Na jakie parametry i w jakich wartościach powinienem patrzyć przy zakupie słuchawek i mikrofonu? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Na żadne. Czytaj opinie w internecie ze szczególnym uwzględnieniem for o tematyce muzycznej i sprzęcie audio. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Co do słuchawek to te Sennheiser HD201 mają gorsze pasmo przenoszenia niż moje Philips SBC HP200 sprzed 8 lat... A jak jest z mikrofonem zalmana Mic1? Czy nagrywa głośno i wyraźnie nie tylko mój głos ale np dźwięk z gry z głośników? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Głos nagrywa wyśmienicie, ale po co Ci dźwięk z głośników? Jeśli chodzi o nagrywanie LP to ustawiasz we Frapsie nagrywanie dźwięków bezpośrednio z gry. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Posłuchaj @Eklerek. Ma rację. W tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz. Sam mam "hopla" na punkcie HiFi i wiem o czym piszę. Używam HD650. Ale to inny przedział cenowy. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 A czy nagrywając FRAPSEM dźwięk z gry nagrywa się od razu komentarz do niej z mikrofonu? I czy na tym mikrofonie nie będzie zakłóceń 2 źródeł dźwięku? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Komentarz musisz nagrać osobno, np. w audacity. Potem montujesz to do kupy. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Komentarz musisz nagrać osobno, np. w audacity. Potem montujesz to do kupy. Widać że niczego frapsem nie nagrywałeś Wszystko nagrywa się razem, jeśli dobrze ustawisz w opcjach programu. Ew. trzeba będzie przyciszyć troche dźwięki z gry, ale to przecież nie problem. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Właśnie tego nie wiedziałem bo dogrywanie komentarzy nie ma sensu, lepiej razem od razu wszystko. Co do mikrofonu to jak daleko od ust można go ustawić by było głośno nagrywane? Np ok metra na biurku? eklerek - u Ciebie jest bardzo cicho w filmikach Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Nagrywałem, ale nie nagrywałem komentarza. Moim zdaniem lepiej komentarz zrobić osobno i potem dobrze to zmontować. Dzięki temu masz czas na poprawki i powtórki. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Ale nagrywa mam rozumieć głośno nawet jak mamy mikrofon na biurku metr od siebie? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Tak, jeśli ustawisz mic boost to tak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts