Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Poszukuję słuchawek z mikrofonem (przewodowych) dla gracza do 100zł.

Mikrofon będzie służył tylko i wyłącznie do Skype'a oraz do nagrywania dźwięku w filmikach z gier(tzw. let's play).

Najważniejsze dla mnie jest by były one wygodne najlepiej z regulacją, by po godzinie nie bolała głowa od ścisku.

Zaproponowano mi:

CREATIVE Fatality HS-1000 - z tego co widziałem i słyszałem to mają one dobry mikrofon ale są słabe konstrukcyjnie, mają okropny kabel i w dodatku uciskają bardzo głowę

Plantronics GAMECOM 377 - te są podobno lepsze tylko nie wiem jak jest z uciskiem na głowę.

Wiem, że praktycznie każde słuchawki po ok 5-6godzinach są odczuwalne, ale chciałbym by wybrane przeze mnie nie powodowały, że moja głowa będzie krzyczeć - zdejmijcie to &%^% ze mnie po 1 czy 2 godzinach...

Fatal1ty to akurat są beznadziejne słuchawki... HS-1000 są jeszcze gorsze, bo na USB.

Plantronicsy nie są takie złe, ale wszelkie produkty 4gamers są dosyć słabe. A no i 377 przekraczają twój budżet.

Dalej pozostaje przy Senkach i mikro Zalmana. Są wygodne i jak na tą cenę bardzo dobrze grają.

Sprawa jest też taka, że ja mam zintegrowaną dźwiękówkę Realtek HD Audio i jak dla mnie dźwięk na niej jest zupełnie wystarczający. Dlatego ważne jest dla mnie by słuchawki nie ściskały mi głowy w stopniu wymagającym zdejmowania po 2godzinach oraz by mikrofon pozwalał na czyste nagrywanie głosowe i rozmowę na Skype bez zakłóceń otoczenia i trzasków.

Ehhh... HD201 na pewno nie będą ściskały Ci głowy - są wygodne.

A mikrofon Zalmana, także jest bardzo wygodny i nagrywa dźwięk znakomitej jakości.

Jeśli chcesz to wyślę Ci na PW link do mojego kanału na yt i zobaczysz jak to mikro nagrywa :P

Widze, że brakuje Ci kolejnej osoby, żeby potwierdziła opinie lub poradziła coś innego.

Ja również mam zestaw Sennki HD201 + Zalman mic i powiem, że nic lepszego chyba nie znajdziesz. Słuchawki grają pięknie i - o dziwo - głęboko na moim ALC889A. Sa bardzo wygodne, całkiem nieźle izolują i zachwycają swoim czystym brzmieniem (jak na swoją klase cenową).

A mikrofon leży sobie na biurku i wyłapuje czysto rozmowy bez zbędnych szumów. Wystarczy być nie dalej niż ok. 2m od niego.

Nie mam, używam tylko do skype, ale każdy kto ze mną rozmawia potwierdza, że elegancko mnie słychać, bez wodotrysków. Dodam jeszcze, że nawet jak rozmawiam z włączonymi głośnikami zamiast słuchawek to nikt nie narzekał na przebicia (nie słyszał swojego głosu), i słyszą mnie dobrze, nawet jak w czasie rozmowy odwracam się plecami do biurka i chodze po pokoju.

Możesz być spokojny, że nie pożałujesz kupna tego mikrofonu... jak i słuchawek.

Tego Ci nie powiem, ponieważ nie bawie się z czymś takim. Ale właśnie na próbe nagrałem kawałek piosenki rejestratorem dźwięku, na podstawie tego moge stwierdzić, że jakość jest bardzo dobra, nagrywa bardzo ładnie wszystkie tony, od wysokich po bassy (mam 3-drożne głośniki), z tym, że troche ciche bo nie chce ludzi w domu pobudzić :P

Także powinien sobie świetnie poradzić z dobrym nagraniem efektów z gier.

Komentarz musisz nagrać osobno, np. w audacity. Potem montujesz to do kupy.

Widać że niczego frapsem nie nagrywałeś :hahaha:

Wszystko nagrywa się razem, jeśli dobrze ustawisz w opcjach programu.

Ew. trzeba będzie przyciszyć troche dźwięki z gry, ale to przecież nie problem.