takijeden 0 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) § Budżet: 150-200zł § Jakiej myszki obecnie używasz: G100s § Jaką masz obecnie podkładkę: a4tech x7- 500mp § Z jakich wartości DPI korzystasz: 400 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: ponad40cm § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): CS:GO, § Ile przycisków używasz w myszce: 3oprócz lpm i ppm to chyba jeden pod kciukiem by mi się przydał § Chwyt: palm/claw § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: Około 12cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Mój g100s zaczyna mi się psuć- jakieś uszkodzenia kabla czasami ma ścinki, w ciągu gry mam dźwięk odłaczania z portu itd. § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Raczej mysz optyczna, wygląd mnie nie obchodzi, co do przyciskow przydalby mi sie chociaz jeden pod kciukiem, waga obojetne, wielkosc- chcialbym zeby byla nieco wieksza od logitecha g100s , a mniejsza od a4techa x748 którego miałem wcześniej. Nie lubię zbyt mocno wyprofilowanych myszek, ważny jest dla mnie materiał myszki, chciałbym żeby ręka na niej dobrze leżała i była z fajnego materiału, bo dosyć mocno poci mi się ręka podczas gry. Przydałby się solidny kabel w oplocie. Edytowane 17 Października 2015 przez takijeden Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Zobacz CMStorm Alcor - dobrze wykonana, solidna i wygodna mysz. Sensor jeden z lepszych. Cytuj Link to post Share on other sites
hasati 49 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) SteelSeries Rival można dorwać za 199zł POLECAM Optyczna, guziki pod kciukiem x2, gumy po bokach mysz leży pewnie, jest też lekko wyprofilowana. Materiał ogólny bardzo przyczepny. Jak dla mnie 10/10 Edytowane 17 Października 2015 przez hasati Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 § Chwyt: palm/claw SteelSeries Rival Polecasz Rivala pod palm/claw? Rival to myszka pod czystego palma i wielkiej dłoni. SteelSeries Rival można dorwać za 199zł POLECAM To sobie polecaj gdzie indziej. Ta myszka rozlatuje się sama po pół roku... Cytuj Link to post Share on other sites
Kronikarz 4 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Czepiasz się kolegi, że poleca rivala a sam polecasz alcora xD pod palm-claw. Do autora, pisząc palm/claw masz na myśli hybryde chwytu czy to, że raz używasz palm a raz claw? Nie polecam profilowanych myszek do claw gripa i wszelkiego rodzaju hybryd związanych z tym chwytem. Jak poci ci się ręka to nie szukaj dużych myszek zwłaszcza, że masz mała dłoń.Bierz logitech g303, ma wszystko czego szukasz i chwycisz ją palmem, clawem palmo-clawem.Pózniej mi podziekujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 G303 palmem? Chyba mając dłoń jak niemowlak. Abstra****ę już od tego, że G303 ma... specyficzny kształt, który nie każdemu podpasuje (a na pewno są konstrukcje wygodniejsze), a w dodatku jest za drogi, więc w grę wchodzi tylko G302.. Alcor faktycznie będzie trochę za duży pod palmo-clawa, patrząc na dłoń autora. Ja bym spojrzał jeszcze na Abyssusa 2014. Cytuj Link to post Share on other sites
Dirk Pitt 0 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) VindoV wypowiedział sie co nie wiedział..Mam SS Rival od przeszło 2 lat, poza tym ze sie guma pod kciukiem wytarła (ss wysłało mi nowe za free) to nic się nie psuje i wszystko dziala w jak najlepszym porządku. (mysz czyszczona raz na kwartał)Ma za soba spokojnie 300-400 godzin w firefall przegrane, plus ze dwa razy tyle sumując wot'a, war thunder i AW.Dodatkowo jest to moja bazowa myszka, tzn jak nie gram to tez ta jest podpięta i używana oraz jak potrzebuje na szkoleniu czy delegacji to ja zabieram z laptopem.Brat na studiach dostał z mojej strony - ss rivala 300 na urodziny w czerwcu roku 2014 i także nie ma z nią problemów. Edytowane 17 Października 2015 przez Dirk Pitt Cytuj Link to post Share on other sites
hasati 49 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Polecasz Rivala pod palm/claw? Rival to myszka pod czystego palma i wielkiej dłoni. To sobie polecaj gdzie indziej. Ta myszka rozlatuje się sama po pół roku... Sam polecasz myszkę only pod PALM, http://www.test-gear.pl/testy-i recenzje/myszki/rekomendowane_myszki/ Jesteś głupi czy udajesz ? I sorry pierw kup myszkę i ją przetestuj, bo chyba nie miałeś z nią do czynienia. A jak miałeś to nie napierd**** myszką po ścianach to się nie rozleci. I będą sobie polecał co będę chciał, jak ci nie pasuje to nie czytaj. Zresztą jak by była gównem to nie grało by na niej 50% pro sceny CS:GO. Żenada. Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 I będą sobie polecał co będę chciał, jak ci nie pasuje to nie czytaj Nie będziesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
takijeden 0 Napisano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Co do g302 i abyssusa 2014. Mówiłem, że g100s była dla mnie trochę za krótka i wolałbym mniejsze, a z tego co widziałem w necie obie są krótsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 No to mógłbyś spróbować z tym Alcorem. Chwycisz go palmem z lekko uniesionymi palcami. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 I będą sobie polecał co będę chciał Chcesz się założyć? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamorek 26 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Rival to czysty palm choć często nim gram jak claw,zależy od upodobania. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Ja bym powiedział, że palm/palmo-finger. Nie zmienia to faktu, że jest to naprawdę kawał mychy i autorowi raczej nie podpasuje. Cytuj Link to post Share on other sites
krystian077 1 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Cm Storm alcor mam już ją ponad pół roku Nic się z nią nie dzieje, sprawuje się świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Hantus 0 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Co do dyskusji o Rivalu, kocham go, ale troszkę ponad pół roku i z gumy robi się to http://prntscr.com/8u3fr6(zdjęcie zrobione miesiąc temu, teraz jest większa dziura) Jakby guma była trwalsza byłoby super, a tak 1 - 1,5 roku trzeba wymieniać z powodu gumy, ale generalnie jest okej pod względem gry i wygody. Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Co do dyskusji o Rivalu, kocham go Jakby guma była trwalsza byłoby super, a tak 1 - 1,5 roku trzeba wymieniać z powodu gumy, ale generalnie jest okej pod względem gry i wygody. Wymieniać myszkę za 200zł co rok z powodu słabego wykonania? Ja swojego Logitecha M90 za 30zł(!) mam już 4 lata, używam obecnie innej, bo mi się znudził, ale do dnia dzisiejszego działa bez szwanku. W CSie sprawdza się bardzo dobrze, przy szybszych ruchach na low sensie się nie gubi. Niektórzy nie potrafią chyba zrozumieć, że myszka za >100zł może być 2x lepsza od myszki za +200zł. Tak więc Hantus - gratuluje Ci, że kochasz myszkę, która rozpada się w rok ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Hantus 0 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Wymieniać myszkę za 200zł co rok z powodu słabego wykonania? Ja swojego Logitecha M90 za 30zł(!) mam już 4 lata, używam obecnie innej, bo mi się znudził, ale do dnia dzisiejszego działa bez szwanku. W CSie sprawdza się bardzo dobrze, przy szybszych ruchach na low sensie się nie gubi. Niektórzy nie potrafią chyba zrozumieć, że myszka za >100zł może być 2x lepsza od myszki za +200zł. Tak więc Hantus - gratuluje Ci, że kochasz myszkę, która rozpada się w rok ;] Taaaa, już widzę jak w myszce za 30zł sensor Ci się ani razu nie zgubił. Wyobrażam to sobie. A wymiana nie jest konieczna, jeśli Ci brak gumy pod kciukiem nie przeszkadza, bo gra się tak samo. Edytowane 22 Października 2015 przez Hantus Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Kilka razy się zgubił, ale to przy bardzo szybkich ruchach (juz na sile sprawdzajac v max sensora), przy normalnym graniu zero problemów. Nie wierzysz to nie wierz, ale wiedz, że Rival nie jest wart tych 200zl i kupując go płacisz za swiecidelka, dobry sensor i słabą jakość wykonania. Wracając tematu, takijeden - kup Alcora zobacz czy podejdzie, jeżeli nie to odeślesz i pomyślimy dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 VindoV, ale po co gadasz ciągle o gumie w Rivalu, skoro obecnie jest to poprawione..? Cytuj Link to post Share on other sites
Hantus 0 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 VindoV, ale po co gadasz ciągle o gumie w Rivalu, skoro obecnie jest to poprawione..? W Rivalu 300? Nawet nie widziałem, dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Poprawiona guma jest w egzemplarzach od I kwartału 2015. Można je rozpoznać po braku loga NiPu na pudełku (SS już ich nie sponsoruje). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hantus 0 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Poprawiona guma jest w egzemplarzach od I kwartału 2015. Można je rozpoznać po braku loga NiPu na pudełku (SS już ich nie sponsoruje). Okej, dzięki. Sorry, że tutaj pytam, ale jak Ci się sprawuje klawiatura? Bo mam zamiar kupić klawiaturę od CM, ale się jeszcze nad innym zastanawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) po co gadasz ciągle o gumie w Rivalu, skoro obecnie jest to poprawione..? Wiesz, niby coś tam poprawili, ale nowa wersja jest za krótko na rynku, aby ocenić czy guma jest dalej super ścieralna czy już nie aż tak, ale szczerze mówiąc cudu od steelseriesa nie oczekuję. Hantus - od siebie mogę polecić klawę od CMStorma. Mam już ją 1-2 miechy i nie mam jej nic do zarzucenia, spełniła moje oczekiwania w 100%. Edytowane 22 Października 2015 przez VindoV Cytuj Link to post Share on other sites
sevek2805 13 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Alcor, Kana v2, Zowie Fk2/1 i to chyba tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts