UB-SB-USB 0 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Witam, musiałem użyć wzmacniacza sieci w domu. Urządzenie jest podpięte przez switch do routera znajdującego się u góry i na dole rozsyła wifi. W ścianach są gniazdka z wyjściami/wejściami internetowymi i gdzieś w skrzynce jest switch. Ogólnie działa, tylko potrzebuję wewnątrz jednej sieci sparować dekodery NC+ a także streamer muzyczny a wzmacniacz wysyła sygnał pod inną nazwą niż router czyli tak jakby byłaby to osobna sieć. Czy router główny i ten wzmacniacz mogą działać w jako jedna sieć czy nie? Nie bardzo wiem, na jakiej zasadzie to działa. Mam nadzieję, że nie pogmatwałem. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 17 Października 2015 przez UB-SB-USB Cytuj Link to post Share on other sites
wiatr 12 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Cześć Jeśli we wzmacniaczu nie jest włączony serwer DHCP to wg mnie oba urządzenia powinny tworzyć 1 sieć lokalną, nawet jeśli mają różne SSID. W większości wzmacniaczy można też zmienić nazwę sieci WiFi i ustawić ją oraz hasło na takie same jak w routerze. Trzeba tylko ustawić inny kanał, żeby się nie zakłócały nawzajem. Edytowane 17 Października 2015 przez wiatr Cytuj Link to post Share on other sites
UB-SB-USB 0 Napisano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2015 A czy zamiast tego można użyć wzmacniacza jako access point? Czy wtedy będzie on działał jako antenka od routera? Cytuj Link to post Share on other sites
wiatr 12 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 A czy zamiast tego można użyć wzmacniacza jako access point? Czy wtedy będzie on działał jako antenka od routera? Wybacz ale nie rozumiem pytania. Jako antenka może działać tylko zewnętrzna antena o ile router posiada odpowiednie wyjście Jeśli dobrze zrozumiałem Twój pierwszy post, oczekiwany efekt uzyskasz wyłączając DHCP we wzmacniaczu. Jeśli oczekujesz więcej pomocy powinieneś podać model routera i wzmacniacza. Cytuj Link to post Share on other sites
UB-SB-USB 0 Napisano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Router ZTE MF283+ repeater 8level wrp300 i ok, sprobuje z tym dhcp. Dzięki Edytowane 17 Października 2015 przez UB-SB-USB Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts