k0zik 123 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Czy jest możliwe aby włączyć grę na PC w pierwszym pokoju, a grać w nią w drugim pokoju ? Mam mocnego PC do gier i słabego lapka. Oba sprzęty są we wspólnej sieci, lapka mogę w kazdej chwili podłączyć kablem pod router, jeśli WiFi będzie za wolne. Chciałbym pograć czasem na dużym TV ale nie chce mi się lecieć z PieCem do innego pokoju. Czy jest taka możliwość, że przestreamować sobie grę do lapka, lapka podłączyć do TV i mieć możliwość grania ? Link to post Share on other sites
Taaku 4 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) W teorii jest taka opcja. Na PC uruchamiasz stream + gre Laptop podpinasz pod TV jako glowe zrodlo obrazu i uruchamiasz na tym stream. Problem jest taki, ze nie wiadomo jak bedzie wygladal sam stream, czy opoznienia nie beda na tyle duze, ze gra po prostu bedze meczaca, bo jakby nie bylo, to samo granie z 2giego pokoju (myszka/klawiatura bezprzewodowa podpieta pod pc) moga juz generowac male opoznienie, stream sam w sobie tez moze miec male poznienie.. Ogladanie streamu na laptopie podlaczonym pod TV to kolejne opoznienie . ms+ms+ms to juz moze dac Ci nawet do sekundy opoznienia.. Ale sprobowac mozesz zawsze nic nie tracisz . @edit. albo przeniesc PCta i telewizor na jedna sciane (z dwoch stron) i przewiercic dziure i podpiac przez hdmi/dvi czy cos , tez jest opcja, wtedy jedyne opoznienie bedzie generowac myszka/klawiatura, ale to juz nie powinno byc duzym problemem Edytowane 16 Października 2015 przez Taaku Link to post Share on other sites
bartus_s 15 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Gralem tak w Wiedzmina 3 na laptopie z atomem i naprawde, rozwiazanie to, daje rade. Jedyna rzecz to WiFi, duze lepsze efekty daje polaczenie kablowe. Oczywiscie gierki wymagajace niskiego imput lagu odpadaja, czyli zdecydowana wiekszosc FPSow, ale taki Wiedzmin czy Project Cars daja rade. Link to post Share on other sites
Taaku 4 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 no tak, w cs;go, lola,dote czy cokolwiek tego typu sobie nie pograsz w ten sposob, ale praktycznie wszystkie single powinny dac rade. Dodatkowo musisz wiedziec, ze obraz wysylany przez stream nigdy nie bedzie taki 'piekny' jak w przypadku glownego zrodla podpietego strikte pod karte graficzna. Nawet w streamie full hd, ale to nie problem jak tylko chcesz pograc na czyms wiekszym od monitora Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Chodzi mi właśnie o Wieśka 3. Mam go na Xbox One ale po tym jak zobaczyłem jak Wiesiek prezentuje się na PC nie dam rady grać w to dłużej na konsoli. Xbox One pozwala streamować na PC / laptop - i w tą stronę działa to idealnie, jeśli wszystko podpięte jest po kablu. Dlatego zacząłem podejrzewać, że może PC <-> PC też się da. Moglibyście podpowiedzieć jakim oprogramowaniem próbować się w to bawić ? BTW: Co sądzicie i HDMI transmiterach ? Kompa od TV dzielą 2 metry i ściana Może jesteście w stanie coś polecić ? Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Jeżeli na PC masz nvidie to możesz użyć opcji share z geforce experience. Tylko stream będziesz miał w 720p i 30 klatkach. Ale opóźnień nie odczujesz. Wiem, że steam też miał taką opcję. Edytowane 16 Października 2015 przez Cygg Link to post Share on other sites
Taaku 4 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 dobrym programem do streamowania jest tez OBS, latwy w obsludze i jest masa poradnikow na yt jak go uzywac Link to post Share on other sites
Recommended Posts