Anakin1000 0 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Witam, planuję wyczyścić oraz nasmarować mojego notebooka Asus G750JX (oraz laptopa dziewczyny Lenovo Ideapad Z500). Zastanawiam się nad zakupem pasty termo-przewodzącej, rozważam modele: -Geil GC Extreme -Arctic Cooling MX-2 -Arctic Cooling MX-4 -Arctic Silver Ceramique Która z tych past jest najlepsza? Może polecicie jakiś inny wybór? Przede wszystkim zależy mi na wydajności i bezpieczeństwie, cena jest na drugim planie. Ile gram takie pasty potrzebne będzie by nasmarować notebooka? Pozdrawiam, Paweł Cytuj Link to post Share on other sites
zulugula11 203 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Geil GC Extreme 1 Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Geil GC Extreme i żeby nie było że to z tyłka wziąłem http://www.overclock.pl/articles/show/id/461,32,37,testy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gatsu 51 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 1g GC - starczyło na 1xcpu i 2xgpu i jeszcze jest także chyba Ci tyle wystarczy. Zastanów się też nad zaopatrzeniem się termopady jak już będziesz rozgrzebywał. Polecam Phoboya XT tu masz linki do alledrogo, są różne grubości 0,5mm 1mm i 1,5mm, ale ciężko mi powiedzieć których będziesz potrzebował 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Miałem zarówno Arctic Cooling MX-2 jaki Geil GC Extreme i ta druga mogę z doświadczenia powiedzieć, ze faktycznie lepsza, temp na procku były o około 3 stopnie lepsze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Osobiście od zawsze używam Arctic Cooling MX-2 w większych opakowaniach, moim zdaniem najlepszy stosunek ceny do wydajności. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
calme 4 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 @Overclock666G pewnie, że MX-2 najlepszy stosunek ceny do jakości, lecz... twórca postu wyraźnie napisał, że cena nie gra roli. Nie pyta o pastę do firmy świadczącej usługi serwisowe tylko do jednorazowej akcji czyszczenia 2 komputerków. Zycie jest krótkie - Geil GC Extreme - czemu nie - najlepsza do własnego sprzętu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts