sweter 8 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Witam. Posiadam radio samochodowe Alpine CDE-180R oraz głośniki Hertz DSK 165.3 wraz z wygłuszeniem drzwi. Wzmacniacza nie mam. Radio ma funkcje podbicia basów tzw. Bass Engine. Oczywiście używam tej funkcji, ponieważ zestaw gra dynamicznej, a wzmacniacza nie posiadam. Mam taki dziwny problem, otóż przy pogłośnieniu do około 12, czyli już w miarę głośno, głośniki zaczynają trzeszczeć, a co mnie zastanawia, ponieważ znajomy ma te same radio ale w skodzie fabii na fabrycznych głośnikach bez wygłuszenia i takie anomalie nie występuję nawet powyżej tego poziomu. Dopiero po przekroczeniu umownie 18 to już zaczynają trzeszczeć. Dziwi mnie to, że fabryczne głośniki znoszą większą głośność przy tych samych ustawieniach, a hertze sie gubią po drodze pomimo, że się teoretycznie lepsze. Za wyjaśnienia tego zjawiska z góry dziękuję Edytowane 15 Października 2015 przez sweter Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Jeśli trzeszczy głośniki, a nie plastiki w aucie, to radio po prostu nie radzi sobie z kontrolą głośnika. Spróbuj choć na chwilę podpiąć głośnik pod wzmacniacz jakiś, jeśli masz możliwość. Cytuj Link to post Share on other sites
sweter 8 Napisano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzięki za radę. Spróbuję tak zrobić w najbliższym czasie Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Sorry za off top ale jak graja te glosniczki? Bo zastanawiam sie nad hertz lub helix... Cytuj Link to post Share on other sites
sweter 8 Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Jeśli chodzi o same głośniki to grają bardzo dobrze, aż jestem zaskoczony, że pod samym radiem Alpine CDE-180R i wygłuszonymi drzwiami graja tak dobrze, przynajmniej do pewnego poziomu głośności Ale ogólnie polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts