Skocz do zawartości

Komputer do gier i5 4690k + gtx 970

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera:nowe gry, ogólnie do gier
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: MAX 4800zł
  • Których części potrzebujesz?: Wszystko prócz SSD, 
  • Specjalne wymagania:chciałbym mniej więcej taki jaki widnieje poniżej, w tej samej cenie
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Nie
  • Własna propozycja zestawuhttp://www.morele.net/inventory/info/i7nPsW/

Czy taki komputer ładnie odpali?, będzie spoko działał?, nie mam pewności co do zasilacza, wentylator do procesora dokupię w późniejszym czasie :P

Kręcić najprawdopodobniej będę, lecz nie odrazu

Edytowane przez Modri

Ogólnie to gdzieś na forum były kody do moreli na darmowe złożenie i transport zestawu, może ktoś podrzuci tutaj, byłoby fajnie.

Zasilacz 630W to o wiele zbyt mocny, weź sobie od tego samego producenta ale 530W, będziesz miał tak czy siak spory zapas a 80zł w kieszeni. Razem zasilacz+kasa oszczędzona na składaniu da Ci parę możliwości, np. możesz zainwestować w 2x 4GB RAM 2400MHz, co także poprawi trochę wydajność zestawu albo możesz dokupić upragniony cooler na procesor np. Grandisa albo Pure Rocka, który, jak już wielokrotnie udowodniono, jest fajnym coolerem na 4690k.

Edytowane przez boskikuba95
  • Popieram 1

Kodzik mam, spokojnie :), a co do porad, przeglądnę to co zaproponowałeś, dzięki

Tylko zbytnio w nazwach się nie orientuje, nazwa tego ramu, zasilacza? :x, Ewentualnie zamiast gtx-a 970 radeon r9 390, tylko wtedy jaki zasilacz? i co lepiej ?

Edytowane przez Modri

O patrz jak dobrze myślę, sam znalazłem ten zasilacz :D, Tak kod działa, 0 zł za kuriera i 1zł za złożenie :)

Co do coolera, i5 4690k da rade na boxowym bez oc? bo chciałbym jednak do końca tego roku zaoszczędzić chociaż te 150zł, a cooler kupić na nowy rok i wtedy dopiero kręcić :P

Edytowane przez Modri