mates1 0 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Witam serdecznie, zastanawiam się nad zmianą obudowy tak do 150 zł co możecie polecić, oczywiście ATX. Zastanawiałem się nad Zalmanem Z3 , czy to dobry wybór? Chodzi mi o cisze i troche o dobrą wentylację, wiem ze w tej cenie to i to nie bedzie na doskonałym poziomie ale jakoś powinno to wszystko smigac. Do tego jaką pastę termoprzewodzącą możecie polecic? No i oczywiscie zmiescic się musi moja karta graficzna Gigabyte Geforce gtx 760. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 12 Października 2015 przez mates1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz1991 8 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Zalman Z3 to całkiem dobry wybór w tej cenie. Obudowa jest dość przewiewna, ale nie jest cicha. Zalmanowskie wentylatory mają to do siebie że są głośne. Ja w swoim Zalmanie miałem w ogóle wadliwe łożysko i terkotało niemiłosiernie... Na twoim miejscu dołożyłbym jednak do Zalman R1. Ja żałuję, że tego nie zrobiłem, a różnica w cenie jest śmieszna... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mates1 0 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 a Przy płycie głównej z77 pro3 nie będę miał problemu aby połączyć usb 3.0 ? Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz1991 8 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Tego niestety nie wiem. Mam nadzieję, że ktoś kto się zna lepiej Ci pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Puciek15 38 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Mam w Zalmanie Z3+ zamontowaną płytę Asrocksa z77 pro3 nie ma najmniejszego problemu ze złączem usb3.0 na przednim panelu. Podłączasz przewód z niebieskim złączem pod płytę i działa normalnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mates1 0 Napisano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dzięki bardzo za informacje chyab wybór padnie jednak na Zalmana R1 , to chyba będzie najlepszy wybór? Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz1991 8 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 W tej cenie raczej tak, a na pewno lepszym niż Z3. Nie znam się na tym bardzo dobrze, ale wybór obudowy uważam za jeden z najważniejszych. Obudowa zostaje bowiem na lata, dlatego warto aby był to przemyślany wybór. Polecam Ci przeszukanie internetu pod hasłem "obudowa w okolicy 200 zł". Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dołóż do R1, która jest wyciszona, ma trzy wentyle... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
TqubiksPL 7 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 R1 lepsza - Wyciszona - 3 Wentylatory - Kontroler obrotów wentylatorów - Uchwyt na grafikę Myślę, że będziesz zadowolony z wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Puciek15 38 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 @up Nie żeby co ale z3 ma : - 3 wentylatory - kontrole wentylatorów także Z3+ ma za to : - 4 wentylatory - kontroler wentylatorów - uchwyt na grafike Różnica jest w tym ze r1 jest wyciszona co przekłada sie na trochę cichszą prace. Śrobek obudowy jest identyczny w obu propozycjach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts