Skocz do zawartości

MSI 8800gt - uszkodzony slot DVI?

Recommended Posts

Chyba znowu uszkodził mi się slot DVI na karcie graficznej. Mówię znowu, bo na poprzedniej karcie (która wywalała bluescreeny i mi ją wymienili na nową działo się tak samo) Drugi slot chodzi OK i teraz właśnie z niego korzystam. W tym pierwszym, uszkodzonym, brakuje koloru zielonego. Nie mogę w panelu NVIDII manewrować kanałami koloru zielonego (pozostałymi mogę). Karta ma dwa miesiące. (MSI 8800GT) Wygląda to tak:

http://img526.imageshack.us/img526/7028/56220758.th.png

Nie chce, aby mi padło też drugie wejście, dlatego pytam co jest tego przyczyną? Monitor jest ok w 100%. Z góry dzięki za odp.

Przełożyłem na uszkodzony slot, ale dalej to samo. Poruszałem kabelkami jak pisałeś - zero efektów.

Kabel? Sprawdzałem na kablu swoim i brata i rezultaty te same. Ponadto kabel działa na drugim slocie, a nie działa na slocie pierwszym (brakuje koloru zielonego).

Jeszcze raz sprawdziłem kable. Mój na jego komputerze, i jego na moim. Kable są ok. Aby obejrzeć luty - nie jestem informatykiem, ale umiem wpiąć/wyjąć kartę ze slotu PCI na płycie głównej - co mam zrobić? :wariat:

Co do sprawdzenia karty na komputerze brata - sprawdzę potem i dam znać.

Wiem, że to może się wydać głupie, ale spróbuj przeczyścić wewnętrzne okolice okolice wyjść jakimś pędzelkiem szkolnym. No i spróbuj odpalić ją na innym kompie.

Jeżeli dalej nie będzie działać to może po prostu najnormalniej w świecie uszkodziło się złącze, a może jakaś ścieżka się przerwała na laminacie. Możesz po prostu tego nie zauważyć.

Nie obawiał bym się o drugie złącze.