Rastafarian 0 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Pewnego deszczowego dnia chciałem włączyć mój komputer. Spotkała mnie nie miła niespodzianka, mianowicie po naciśnięciu przycisku "power" komp odpalił i koniec. Wentylator od karty chodził na 100%, monitor czarny, nawet bios się nie odpalił. Zrobiłem reset biosu i wstał. Następnego dnia było to samo tylko, że teraz reset biosu nie pomógł. Dziś chciałem coś z tym zrobić i zacząłem go rozkręcać. I teraz jest problem. Procesor nie chce wyjść z podstawki. Po odchyleniu wajchy procesor ani drgie. Mój procek to AMD Phenom II x2 550BE a płytka ASUS Crosshair III. Macie jakieś pomysły dlaczego komp nie działa a procek nie chce wyjść z podstawki. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Proponowałbym oddać kompa do serwisu. Jeśli mas zproblem z wyjęciem proca z podstawki, to sądzę, że nie jesteś zbyt doświadczonym użytkownikiem PC. Najlepiej nic nie ruszaj, bo powyginasz nóżki na procku, a potem go wyrzucisz na śmietnik. Cytuj Link to post Share on other sites
Rastafarian 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Bez jaj, zielony nie jestem wyciągałem już tego procka ale teraz ani rusz. Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Raz miałem problem z wyjęciem procesora z podstawki. Ale wziąłem pręcik i zacząłem podważać z każdej strony lekko i wyszedł. Wyglądało to jakby się "zakleszczył". Z tego co napisałeś nie mam zbytnio pojęcia, co mogło się stać, ale spróbuj wyjąć ramy i zmienić ich ustawienie i sprawdzić wszystkie podłączenia. Cytuj Link to post Share on other sites
kleszczu100mzk 93 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Tak droga i dobra płyta główna a w niej marny AMD Phenom II X2 550 Dziwny wybór.Najlepiej nic nie ruszaj oddaj do serwisu jech oni się tym zajmą bo jeszcze coś zepsujesz to nie jest problem który normalny użytkownik by rozwiązał prędzej coś zepsuje nisz naprawisz. Cytuj Link to post Share on other sites
P4wel 0 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Miałem kiedyś podobny problem i w moim przypadku zasilacz był uszkodzony. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A ja będę za tym, że to za mocno dociśnięty procek. Miałem to samo, zbyt mocno dokręciłem chłodzenie i to samo. Leciutko wystarczyło śruby odkręcić i jest dobrze. Sam byłem zdziwiony jak się o tym dowiedziałem od kolegi z tego forum Cytuj Link to post Share on other sites
Rastafarian 0 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jakoś sobie poradziłem z wyjęciem tego procka. Po złożeniu całość działa . @adson993 Najprawdopodobniejsza jest Twoja teza. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts