Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Witam Przymierzam się do kupna telefonu. Kwotę max. Jaką chce przeznaczyć na owy telefon to 2000 zł. W chwili obecnej korzystam z HTC M7. Telefonu używam do wszystkiego internet, gry itd . Mocno zainteresowany jestem LG G FLEX 2 oraz Huawei Ascend Mate 7. Nie interesują mnie Samsungi . Pytanie do was czy wyżej wymienione telefony są godne uwagi, a może macie jakieś inne typy? Za wszelkie informacje wskazówki z góry dziękuję. Edytowane 12 Października 2015 przez Dzeju Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Zdecydowanie przemysł sprawę i poczytaj o SGS6 i LG G4 (z naciskiem na ten pierwszy). Jest jeszcze Huawei P8. Piszę to bo Flex 2 mimo że to dobry smartfon ma ten nieszczęsny Snapdragon 810 który się tak grzeje. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Jestem uprzedzony do samsunga i raczej mnie nie interesuje natomiast LG 4 nie podchodzi mi stylistycznie co do p8 pochyliłem nad nim głowę ale jakiś nie zainteresował mnie. A może warto poczekać na jakieś premiery? Edytowane 12 Października 2015 przez Dzeju Cytuj Link to post Share on other sites
xNice 5 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Jeżeli nie sgs6 a naprawde kozak, nie iphone bo to syf , to zostaje ci tylko g4. Flex jest dobry, we flexie nie ma problemu z przegrzaniem tak mocno jak występuje to w htc. Wiec śmiało możesz brać flexa. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) No tak tylko tyle, że zarówno sgs6 jak i g4 przekraczają mój budżet może macie jakieś inne propozycje? Edytowane 12 Października 2015 przez Dzeju Cytuj Link to post Share on other sites
adis666 4 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) witam, mam ten sam dylemat, też posiadam HTC ONE m7 + mam wymianę telefonu w UK, czkam na Nexusa 6P (Huawei - koniec pażdziernika) oraz nowa lumie 950 XL (listopad) - nie wiem kiedy premiera w Polsce... Jeśli żaden z tych to na wiosnę 2016 powinniśmy zobaczyć coś nowego od LG, Samsunga oraz HTC z nowym snapdragonem 820... jeśli żaden z powyżej wymienionych mi nie spasuje będę czekał jeszcze dłużej , nic na siłę SGS6 na alledrogo jest w granicach 2000 zł tak dla twoje informacji oraz LG G4 ku tym 2 bym się skłaniał jeśli nie to bym poczekał Edytowane 12 Października 2015 przez adis666 Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Wiadomo, że nic na siłę ale trzeba rozważyć każdą propozycję. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 S6 i G4 kupisz na allegro lub olx do 2000 zł nowe z pełną gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Panowie a jak w lg g4 wygląda sprawa bateria? Chodzi mi o czas trzymania. Pytam bo gdzieś przeczytałem, że słaba jest i nie wytrzymuje jednego dnia Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Widywałem już na olx S6 i G4 za 1800 nówki. Jeśli nie podoba Ci sie ta tylna klapka ze skóry to są wersje z plastikową. Z Huawei to zerknij jeszcze na Honor 7. To co brakowało w P8 to jest już w Honorze. Świetne urządzenie jednak G4 i S6 są sprzętowo lepsze. Podczas codziennnego użytku nie powinno widać jakieś różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Może warto poczekać na Lumia 950 ? W sumie to nikt tak na prawdę nie wie jak WIndows 10 Mobile się sprawdzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Np dobra ale powiecie mi coś na temat baterii w g4? Edytowane 12 Października 2015 przez Dzeju Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Poczytaj recenzje - tam to ma sens. Tutaj każdy inaczej użytkuje smartfona. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 http://www.gsmarena.com/lg_g4-6901.phpNa dole masz wyniki testów, w tym baterii. Szału nie ma i nawet S6, z mniejszą od poprzednika baterią, wypada lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc. Po przeczytaniu kilku różnych recenzji oraz opinii padało na LG G4. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2M 0 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 od kilku miesięcy mam mate7 i jestem generalnie zadowolony. Póki co telefon działa sprawnie, android nie zwalnia, duży 6" ekran wymagał chwili żeby się przystosować ale teraz doceniam przesiadkę z 4,7". Myślę, że najmocniejszą stroną tego telefonu (czym jak dla mnie deklasuje większość konkurentów) jest bateria - 4100 mAh. W pracy via gsm słucham muzyki za pośrednictwem soundcloud ok 5 godzin dziennie, do tego gram trochę w neuroshimę hex, facebook, maile, muzyka z n7 playera, w tle cały czas internet jest włączony i telefon ładuję co ok 2 dni. Jadąc pociągiem wyszło mi, że 45 min serialu ściąga ok 7-8% baterii. Dla porównania kolega z p8 lite korzystając zdecydowanie mniej telefon ładuje go codziennie. Bardzo szybko przyzwyczaiłem się też do autoryzacji za pomocą odcisku palca - i sam sensor i umiejscowienie świetnie się sprawują. Jeżeli chodzi o wady: z ciekawości zainstalowałem Dungeon Hunter 5 i faktycznie da się zaobserwować lekkie przycięcia. Także wygląda na to, że podzespoły made by huawei wypadają trochę słabiej w porównaniu do topowych konkurencji. Nie wnikałem czy to wina grafiki czy procesora - na pewno w internecie znajdziesz odpowiednie informacje. Druga sprawa to kwestia aktualizacji - mate 7 póki co nadal w PL nie ma chyba androida 5. Jakieś wersje w ubiegłym tygodniu "już" widziałem (tj. czytałem wrażenia użytkowników), ale u mnie z poziomu telefonu aktualizacji jeszcze nie wykrywa - także raczej nie ma co marzyć o podejściu apple'a i wspieraniu modelu przez kilka lat. Z drugiej strony też przyznaję, że wszystko działa więc nie bardzo widzę sens aktualizacji - ale to moje subiektywne zdanie, możesz mieć inne. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 a czemu nie motorola moto x style? 300zł ponad budżet, ale świetny telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek100 2 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 @buryZenek dlaczego uważasz ze moto x style to świetny telefon w tej cenie ? poza czystym androidem nie oferuj nic czego nie ma LG G4. Alternatywnie zaproponuje Nexusa 5x jesli nie chce samsunga. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A nie jest? Z Twojej wypowiedzi wynika, że żaden nie jest świetny skoro jest taki sam jak g4 Skoro go interesuje lg flex 2 to miał na myśli 5,5 cala, a ten ma 5,7. Ten model dałem, by go sobie rozważył. Nie mówiłem nic, że jest lepszy niż pozostałe. Chyba nie miałeś jeszcze testu z poprawnego rozumowania na języku polskim. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek100 2 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Doskonale rozumiem co miałeś na myśli ale wrzuciłeś mu telefon 300 zł ponad budżet. 800 zł droższy niż LG bez jakiejkolwiek argumentacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A co z nokia 950 może warto poczekać i nią się zainteresować? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Lepiej dłużej poczekać bo niewiadomo jak z tą 10 będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Czytając artykuły na różnego rodzaju portalach odnoszę wrażenie, że wkońcu pokazali na co ich stać wiadomo kiedy będzie dostępna w naszym pięknym kraju? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Jest już dostępna w przedsprzedaży w x-kom http://www.x-kom.pl/p/263656-smartfon-telefon-fablet-microsoft-lumia-950-lte-czarny.html Cytuj Link to post Share on other sites
Dzeju 5 Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 wczoraj byłem w saturnie to powiedzieli, że będzie dostępny za miesiąc. Dzięki. Co do tel to cena kosmiczna za 2800 miała być dostępna 950 XL. Poczekam na jakieś recenzje testy itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts