xbit11 0 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam! Kupiłem zasilacz Fractal Design Integra 500W i jest głośny! Wygląda jakby cały czas chodził na full obrotach... W porównaniu do Pentagram 430W to niebo a ziemia, ten hałas mnie irytuje... O co może chodzić? Nie widziałem, żeby z zasilacza wychodziła wtyczka 3pin tak jak to było w Pentagramie. Pomocy pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 gdzie masz umieszczony zasilacz w budzie? na gorze czy na dole ? jesli na gorze to co jeszcze masz w budzie i jaka to buda czy masz zamontoqwane inne wentylatory wyciagowe Cytuj Link to post Share on other sites
xbit11 0 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Na górze. Powietrze wylatuje zimne. Buda: Cooler Master Mystique 632. Z tyłu i z przodu mam wentylator 120mm puszczone na 5V. Jak tylko się włącza to już jest tak głośno Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 skoro zimne to zwazony termisor w zasilaczu - oddaj na gwarancje myslalem ze moze robi u Ciebie za wyciag cieplego z obudowy Cytuj Link to post Share on other sites
xbit11 0 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Co jest popsute? Kurde, dziś go kupiłem w Gdańsku i oddać będę go mógł dopiero za jakieś dwa tygodnie Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 przy otwartej budzie to samo ? no to nic nie zrobisz termistor - czujnik ciepla umieszczony w zasilaczui odpowiada za podawanie wartosci do plytki kontroli obrotow jesli mowisz ze zimne powietrze wylatuje to poprostu nie dziala Cytuj Link to post Share on other sites
xbit11 0 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 To samo. Według mnie chodzi on cały czas na maksymalnych obrotach. W esc.pl wymienią mi go od ręki? Pojechać tam będę mógł dopiero za jakieś 2 tygodnie! Patrząc od tyłu widzę np. ten biały klej na radiatorze nie wiem w jakim celu... ......! ps. Tak wylatuje zimne ... ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 niestety nie od reki klej nie przeszkadza jest czesto i gesto Cytuj Link to post Share on other sites
xbit11 0 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jeżeli chciałbym im wysłać to pewnie na swój koszt!? Ja pierdzele tyle czekałem specjalnie żeby kupić osobiście, żeby teraz mieć coś rozwalone... ps. Wiem, że nie przeszkadza, ale trochę fuszerka, że jest na radiatorze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts