BSTBST 0 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Witam Otrzymałem zadanie wyboru telefonu dla wszystkich pracowników w firmie (12 osób). Ustaliliśmy, że najwazniejszym kryterium jest 1. długość pozostawania w stanie czuwania bez ładowania 2. długość czasu rozmów. 3. jakość zdjęć (podejrzewam że wszystkie modele bedą dobre, chodzi o zdjęcia, które ułatwiają współpracę np. zdjęcie pomieszczenia, przedmiotu itp., a nie zdjęcia do albumów) 3. inne cechy (niestety jeszcze nie sprecyzowane ) no właśnie na co zwrócić uwagę Otrzymaliśmy możliwość wyboru Blackberry 9790HTC Desire 620 LTEHuawei Honor 4X LTEHuawei P8 Lite LTE Dual SIMLG G4 Stylus H635 LTELG Leon 4G LTELG Spirit 4G LTELG WINE SMART H410 LTEMicrosoft Lumia 435Microsoft Lumia 535Microsoft Lumia 640 LTESamsung Galaxy A3 A300F LTESamsung Galaxy Ace 4 LTESamsung Galaxy Core Prime LTESamsung Galaxy Grand Prime LTESamsung Galaxy Xcover 3Sony Xperia E3Sony Xperia E4Sony Xperia E4g LTESony Xperia T3 LTE Wszystkie dostępne będą za tą samą cenę. Optowałem za tym aby kazdy mógł sobie wybrać model, jednak stanęło na tym, że muszę dokonać wyboru jednego z nich dla wszystkich użytkowników. Punkty 1 i 2 wynikają głównie z tąd, aby nikt nie musiał ładować służbowego telefonu w domu (opuszcza pracę w piątek i jeżeli nie używa kompletnie telefonu, to bateria powinna trzymać w stanie czuwania do poniedziałku.) Bardzo spodobał mi sie HUAWEI P8, ale niestety czytając recenzję doszedłem do wniosku że trzeba go będzie ładowac co najmniej raz dziennie. Bardzo proszę specjalistów z tego forum o przydatne rady. Edytowane 8 Października 2015 przez BSTBST Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Pod względem baterii i aparatu wygrywa tutaj Lumia 640. Dobra bateria i długi okres czuwania na jednym ładowaniu. Niestety nie wszystkim może podejść system windows. Za to jeżeli większe rozdzielczości wchodzą w rachubę to zastanowiłbym się nad g4 stylus. Bateria też porządna, tak pośrodku p8 lite i lumii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Jako służbowy telefon to dlaczego ma system nie podejść? Pracownicy mają dzwonić, pisać, zrobić fotkę a nie oglądać filmy, siedzieć na fejsie, wgrywać romy czy inne głupoty. Wydaje mi się, że lumia będzie dobrym wyborem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Też jestem za Lumią. Do systemu powinni się przyzwyczaić a jeśli to służbowy to nie będą potrzebowali ściągać dziesiątek aplikacji. Sprawdzą sie na dłuższy czas bo nie będą łapać lagów. Polecam czarny kolor bo tylna klapka jest matowa i nie łapie tak rys. 640 jest też poręczniejsza od Stylusa. Mam też takie pytanie. 640 wypisałeś 4 sztuki. Czy to znaczy że możesz wziąć tylko te 4, a reszte czyli 8 z tych innych wymienionych? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BSTBST 0 Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Mam też takie pytanie. 640 wypisałeś 4 sztuki. Czy to znaczy że możesz wziąć tylko te 4, a reszte czyli 8 z tych innych wymienionych? Przepraszam po prostu skopiowałem ofertę z xslx do notepad ++, i nie usunąłem duplikatów (warianty kolorystyczne). Mam wziąć dwanaście identycznych telefonów (jeden model i kolor) Już poprawiam. LG G4 Stylus H635 LTE czuwanie 100 h. (4,2 dni) Lumia 640 LTE czuwanie 864 h. (36,0 dni) Może ktoś potwierdzić te dane ? Edytowane 8 Października 2015 przez BSTBST Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Takie dane są brane z kosmosu tak na prawdę. Nie wiadomo w jakich warunkach były robione. Jednak Lumia zdecydowanie wygrywa pojedynek przy czuwaniu, jednak do tych 36 dni podchodził bym z co najmniej dwutygodniowym dystansem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BSTBST 0 Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wspomniałem o tym czasie czuwania, ponieważ gros pracowników w pracy korzysta z telefonów stacjonarnych. Poza pracą pozostają po prostu do dypozycji, np. na wypadek systuacji kryzysowych. Po godzinach w zasadzie nie korzystają z telefonu. Dlatego istotnym jest by telefon naładowany w piątek, wytrzymał do poniedziałku przy sporadycznym dzwonieniu. Przyjrzę się bliżej Lumii. Będzie to chyba najodpowiedniejszy wybór. Podziękował Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Może warto w takim razie zwrócić uwagę na p8 lite? Posiada dual sim, zatem pracownik mógłby korzystać z telefonu również prywatnie na swojej karcie. Warte przedyskutowania z pracownikami, może będzie to dla nich wygodniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Trzymanie prywatnych rzeczy na firmowym telefonie chyba nie jest zbytnio wygodne i mile widziane. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Też jestem za Lumia 640 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts