morro 69 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Cześć. Planuję wymianę mojej zmęczonej zetki na coś nowszego. Trochę poszukałem w internecie, przeczytałem i obejrzałem kilka recenzji, a wczoraj odwiedziłem sklep rtv, żeby sobie "pomacać". Najbardziej interesują mnie G4 oraz G Flex 2. Tym pierwszym bawiłem się w sklepie i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie. Pod uwagę brałem jeszcze S6, jednak jest on sporo droższy od tej dwójki i nie jestem pewien czy jest sens do niego dopłacać ponad 300zł względem G4. Flexa nie spotkałem w żadnym z okolicznych rtv, to też opieram się na opiniach i recenzjach. Najbardziej w Flexie podoba mi się wygięty ekran. Mniejsza rozdzielczość ekranu w zasadzie nie ma dla mnie większego znaczenia - mój wzrok ciężko nazwać świetnym, to też raczej nie zauważę różnic, a telefon nie będzie obciążony większą rozdziałką. Na plus Flexa Snapdragon 810, który podobno obecnie nie ma problemów z przegrzewaniem, tak jak kiedyś M9 i Z3+. Ponadto zdecydowanie cena - można je kupić 300zł taniej niż G4. Minus - 2GB ram(wersja 32gb z 3gb ram chyba nie była dostępna w naszym kraju). Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 G4 też ma wygięty ekran:) nie tak bardzo ale jednak ma To że G4 nie ma Snapa 810 to nie minus. Ten co ma spisuje się bardzo dobrze i jest wystarczający. Z tych dwóch ja bym jednak wziął G4. Co do S6 to od ludzu przedłużających umowę można kupić w cenie co G4. Wczoraj widziałem kilka na olx za 1800zł Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 S6 ma wydajniejszy procesor i lepszy ekran od G4,aparat mają porównywalny,z tym że G4 ma bardziej rozbudowany tryb manualny,bierz S6. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts