Skocz do zawartości

LG G4 kontra G Flex 2, czy może coś innego?

Recommended Posts

Cześć. :) 

Planuję wymianę mojej zmęczonej zetki na coś nowszego. Trochę poszukałem w internecie, przeczytałem i obejrzałem kilka recenzji, a wczoraj odwiedziłem sklep rtv, żeby sobie "pomacać".

Najbardziej interesują mnie G4 oraz G Flex 2. Tym pierwszym bawiłem się w sklepie i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie. Pod uwagę brałem jeszcze S6, jednak jest on sporo droższy od tej dwójki i nie jestem pewien czy jest sens do niego dopłacać ponad 300zł względem G4.

Flexa nie spotkałem w żadnym z okolicznych rtv, to też opieram się na opiniach i recenzjach. Najbardziej w Flexie podoba mi się wygięty ekran. Mniejsza rozdzielczość ekranu w zasadzie nie ma dla mnie większego znaczenia - mój wzrok ciężko nazwać świetnym, to też raczej nie zauważę różnic, a telefon nie będzie obciążony większą rozdziałką. Na plus Flexa Snapdragon 810, który podobno obecnie nie ma problemów z przegrzewaniem, tak jak kiedyś M9 i Z3+. Ponadto zdecydowanie cena - można je kupić 300zł taniej niż G4. Minus - 2GB ram(wersja 32gb z 3gb ram chyba nie była dostępna w naszym kraju).

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?  

G4 też ma wygięty ekran:) nie tak bardzo ale jednak ma

To że G4 nie ma Snapa 810 to nie minus. Ten co ma spisuje się bardzo dobrze i jest wystarczający. Z tych dwóch ja bym jednak wziął G4.

Co do S6 to od ludzu przedłużających umowę można kupić w cenie co G4. Wczoraj widziałem kilka na olx za 1800zł