Ten_Wredny 2047 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam, takie małe pytanko z mojej strony. Możliwy jest całkowity brick telefonu podczas rootowania?W sensie że potem wymagana będzie wymiana całej płyty np? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Podczas rootowania to raczej wątpię, ale jak to z softwarem bywa... I komputer może się wykrzaczyć przy zapisywaniu pliku w Paintcie...Osobiście ja zawsze grzebałem w telefonach, nie tylko swoich. Rooty, zmiany softu, kernele, odblokowywanie bootloaderów i oczywiście wgrywanie custom recovery. Jeszcze nigdy nie zbrickowałem sobie urządzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Zna się tutaj ktoś głębiej na rootach etc? Cytuj Link to post Share on other sites
pablos79 12 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Teraz ciężko jest zbrickowac. Zawsze można podmienić kernel. Ja z moją xperia naprawdę starałem się i nie udało się. No i tu ze telefon się nie uruchamia to nie znaczy że nic nie można zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Flashowałem dziesiatki telefonow i nigdy nie bylo problemu. Ostatnio robilem siostrze debrand na Samsung Galaxy Grand Prime i .... hard brick. Odin uwisl juz na samym poczatku a tel nie chcial juz sie wlaczyc (brak reakcji na przycisk zasilania). Do wymiany plyta glowna, ktora na szczescie serwis Samsunga wymienil na gwarancji. Edytowane 7 Października 2015 przez booncol Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts