freakyz 0 Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam, Za jakiś czas w planach mam kupno komputera, jednakże moje środki są ograniczone i wpadłem na pewien pomysł, aczkolwiek interesuje mnie opinia ekspertów. Otóż posiadam dysk zewnętrzny marki Toshiba, model Canvio Basics 1TB z którego kompletnie nie korzystam, a mój plan oscyluje wokół tego, aby przerobić go na dysk wewnętrzny do nowego komputera dzięki czemu zaoszczędziłbym ok. 200zł, które mógłbym przeznaczyć na mocniejszy procesor i przeznaczony doń cooler. I tu nasuwa się moje pytanie, czy sądzicie, że warto póki co przeznaczyć te dwie stówki na lepsze podzespoły, do zestawu podłączyć tą 2,5 calówkę i ewentualnie w przyszłości dokupić pełnoprawny dysk twardy? Cytuj Link to post Share on other sites
Naprawiator 8 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Na pewno (nie będę tu chyba odkrywczy) myśl kategorią by nie zostawiać "wąskich gardeł" - jeśli dołożysz do procka a najwolniejszym podzespołem będzie dysk - to trochę nie halo. Jednak SATA3 widzę więc chyba biedy nie będzie. Wspominasz też, że z czasem uzbierasz na następne elementy. Byłem swego czasu w podobnej sytuacji i wniosek z niej jest prosty. Jeśli masz kasę to kupuj wszystko (dobrze dobrane do siebie) od razu, jeśli nie masz kasy - kombinuj Nie napisałeś też nic co głównie na kompie robisz, przeglądasz internet, kleisz filmy w HD czy grasz. Edytowane 10 Października 2015 przez Naprawiator Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts