Skocz do zawartości

Nowa karta graficzna

Recommended Posts

Witam chciałbym się dowiedzieć czy karta graficzna którą mam zamiar kupić będzie pasować do mojego aktualnego sprzętu 

procesor:intel® Xeon® CPU W3503 2.40 ghz
aktualna karta graficzna:Ati Radeon hd 3450
zasilacz:dell D525AF-00 (500W)
obudowa:dell Precision T3500
płyta główna:dell 0XPDFK posiada slot pci-e

karta graficzna którą chcę kupić:MSI GTX 750 ti

Mobo na s.1366, a więc bardzo tanie  w miarę mocne CPU np. http://allegro.pl/intel-xeon-e5530-2-40ghz-8m-5-86-gwaracja-i5702653280.html.  Możesz spokojnie wtedy brać GTX 750 Ti. Twój  stary CPU to 2 rdzenie, a ten z aukcji to 4 rdzenie, a na każdy rdzeń 2 wątki. Czyli taki pierwszy i7.

Edytowane przez daryzda

Nie trochę a cała prawda, na Labie dobrze Ci pisali, te zasilacze firmowane przd della, asusa, hp itp. to są chińskie rebrandy, kupujesz choćby fortrona/delte/chiefteca za 40zł na allegro i masz święty spokój.

okej to jak myślisz wstrzymać się z kupowaniem karty graficznej i kupic zasilacz?

Nie masz innego wyjścia, lepiej teraz stracić 40-50zł na nowy zasilacz niz później nową kartę za 500zł spalić na ciulatym zasilaczu.

Możesz mi podać model jakiegoś lepszego zasilacza najlepiej za jakies 50-60 zl jeśli mozesz.

Edytowane przez mr4bit

Nie trochę a cała prawda, na Labie dobrze Ci pisali, te zasilacze firmowane przd della, asusa, hp itp. to są chińskie rebrandy, kupujesz choćby fortrona/delte/chiefteca za 40zł na allegro i masz święty spokój.

Akurat zasilacze dla della robi niemiecki fortron lub delta i jak to jest chinski szrot to ją już nie wiem w jakiej kategorii jest np feel III...
  • Popieram 1