Skocz do zawartości

Laptop dla studenta 1200 zł

Recommended Posts

Witam w tym roku zaczynam studia na kierunku elektrotechnika i chciałbym kupić jakiegoś niedrogiego laptopa do akademika.

1) Co do ceny to najlepiej gdyby udało się coś znaleźć do 1200zł

2) rozmiar matrycy dowolny 

3) Laptop potrzebny mi jest do nauki. programy typu AutoCAD niestety nie znam jeszcze wszystkich programów, których będę używał w czasie studiów. Nie będę używał tego laptopa do grania.

4) Laptopa będę używał głównie w akademiku pewnie czasami będę chciał zabrać go do domu lub biblioteki.

5) Chciałbym by posiadał matową matryce

Niestety nie wiem za bardzo co będzie mi potrzebne na studiach dlatego prosze o pomoc

Jeżeli okaże sie, że na studiach jest potrzebny laptop o większej mocy moge zmienić budżet jednak wolałbym coś tanszego ze względu na to, że w akademiku może ktoś przypadkowo uszkodzić sprzęt.

Bierz jak najmniejszy dysk i ram w jednej kości. Bateria minimum 4H tak zeby wytrzymywala spokojnie labo. KONIECZNIE matryca fullHD - bez niej bedziesz się wkurzal ogarniajac jakies płytki drukowane czy inne rzutowania w CAD. procek bez rożnicy jak nie grasz tak samo karta graf. Ram z czasem dokupisz za grosze od kogos z wydziału a z dyskiem sie cos zawsze wykombinuje. 

Edytowane przez pawel.niegada.18

A gdybym miał wybierać nad http://amso.pl/product-pol-17036-LENOVO-T520-i5-2520M-2-5GHz-4GB-250GB.html

lub http://allegro.pl/nowy-hit-dell-e6430-i5-3320m-4gb-320-win7-rok-gw-i5403944930.html

czy warto troche dołożyć do laptopa z procesorem nowszej generacji? Czy karta graficzna będzie znacząco lepsza

Edytowane przez Tomacho77

A ja proponuje odłożyć zakup i dozbierać do 2000/2500 zł. Z używanych znajdziesz już coś porządnego i wydajnego. Oczywiście że można pracować mając laptopa z i5-tką, ale o pełnym komforcie zapomnij. Mała ilość pamięci RAM i brak dysku SSD również jest sporym minusem. Podsumowując, najbardziej rozsądnym wyjściem jest dołożenie kilkuset zł.