Skocz do zawartości

Awaria zasilacza...

Recommended Posts

Uszanowanie forumowicze.

Dzis rano wstalem i tak poprostu komputer nie chce sie wlaczyc mimo, ze swieci sie dioda kolo guzika "power". Rozebralem bude posprawdzalem to i owo i... na plycie swieci sie liczba 00, karta graf. rowniez podswietlona na czerwono... okazuje sie, ze nie trybi zasilacz, w sensie nie wlacza sie. Mam 2 pytania, czy to bedzie wina walnietego zasilacza, czy cos innego, a drugie pytanie jaki wziac teraz? (Bralem taki duzy z mysla o SLI ale przeszlo mi) co polecacie? Budzet do 500 zl

Ponizej moja specyfikacja:

- Fractal Design Fractal Design Define R4 USB 3.0 Black Pearl XL

- Msi gtx 970  

- Western Digital Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600  

- Crucial Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 Ballistix Tactical  

- AsRock AsRock Z87 Extreme4 /intel Z87, LGA 1150/  

- Thermalright Thermalright HR-02 Macho Black-White  

- Intel Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

- Corsair RM 750W 80+ Gold Fan 135mm modular

Dodam na koniec, ze od maja odkad kupilem nowego gtx'a nic nie bylo wymieniane, ani dodawane.

Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam serdecznie!

Edytowane przez Rosak777

Bardziej by wyglądało na mobo rąbnięte, ponieważ zasilacz daje napięcie skoro się diody świecą tylko zabezpieczenie nie pozwala odpalić kompa. Faktycznie takie coś się dzieje jeśli się w biosie za dużo namiesza, nieudane OC albo jakaś awaria mobasa 

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Nie podalem drobnego szczegolu, po wlaczeniu kompa, komp sie uruchamia i sam gasnie po 3 sekundach, a potem po 2sekundach znowu sie uruchamia i juz chodzi. wszystkie wiatraki w kompie chodza, swieci sie karta graf i to "00" na plycie. Nie robilem z kompem nic jak mowiles Jarnuszkiewiczm. Wyjmowalem RAM'y i ten 8 pinowy kabel (chodzilo o ten wielkosci 4 piny na 4? nad procesorem?) 

to dość duży szczegół bo to pewnie mobo zdechło u mnie tak zakończył sabertooth p67, znowu na obecnej płycie zdechły mi dwa pierwsze sloty ram RAM i tez tak sie dzieje komp odpala gaśnie i tak w kółko, spróbuj jeszcze zmienić sloty ram zeby pamięć chodziła w single channel

Edytowane przez wariat89