Orzecheł 1 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Cześć, od razu zaznaczam że wymagania co do telefonu nie są zbyt wysokie, gdyż od paru miesięcy (zgubiłem smartfona ) używam starej Nokii N70 i właściwie jedyne co jest mi potrzebne w nowym smartfonie to dzwonienie, smsy i małe aplikacje typu Snapchat, Messenger. Graczem telefonowym nie jestem, ale zależy mi na ogólnej jako takiej płynności sprzętu (żeby apki po paru miesiącach nie uruchamiały się minutę) a przede wszystkim TRWAŁOŚCI. Do wyboru mam telefony z abonamentu Play, obecnie upatrzyłem sobie: - LG Spirit 4G LTE - LG L90 - Huawei Ascend G620s - LG Swift (L7 II, L3 II oraz L9) Poszukuję raczej telefonu za złotówkę, ew. dopłata do 100zł przy abonamencie 59zł. Czy jesteście skłonni powiedzieć coś o tych modelach, dopomóc w wyborze, ewentualnie doradzić jakiś inny model z Playa? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jeśli zależy Ci na trwałości to odrzucilbym wszystkie LG, mają plastikowe łatwo rysujące się obudowy. Lepiej rozejrzyj się za Motorolą moto g 2 gen lub moto e 2 gen, to solidne i przede wszystkim nie zamulone żadnymi nakładkami smartfony. Tak po za tym to Kiepski ten abonament, za złotówkę powinny być znacznie lepsze modele. Rozejrzyj się za oferta mobile vikings, virgin mobile itp a telefon możesz kupić sporo taniej na allegro lub olx od kogoś kto przedłuża umowę Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 z tych co podałeś to Spirit Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Też właśnie uważam że Spirit jest najrozsądniejszy tutaj. Właściwie może źle się wyraziłem z tą trwałością, nie przykładam szczególnej wagi do wyglądu urządzenia, bardziej do funkcjonalności, tzn. przez trwałość miałem na myśli czy po miesiącu, dwóch nie przestaną mulić jak to miał w zwyczaju mój stary S3 Mini. Problem też polega na tym że nie jestem w stanie na razie wydać kasy na telefon - tak to już by leciał do mnie Xaiomi albo Iphone. Jeśli to dla was nie problem to podaję linka do strony gdzie są wymienione te telefony, które mogę wziąć http://www.play.pl/telefony/Telefony_mnp/ zmienić tylko z 69 na 59 Pozdrawiam Podbijam i zmieniam pytanie Przeczytałem, pooglądałem parę rzeczy i teraz ograniczam się do Sony Xperia E4g oraz LG Spirit 4G LTE. Spirit jako telefon bardzo mi się podoba, design, gorilla glass, przyciski. Ale E4g ma jedną dużą zaletę - duża większa wydajność. W tej chwili E4g z rozsądku wydaje się dużo lepszym wyborem, nie wiem jednak jak to będzie po jakimś czasie użytkowania. Dodam że różnica Kitkat vs Lollipop nie sprawia mi wielkiej różnicy. Jak więc możecie mi polecić i poradzić? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Czy ja wiem... E4g nie jest jakimś super telefonem, raczej z połki niskiej/średniej, a LG Spirit to typowy średniak o bardzo dobrej płynności działania no i ma o wiele lepszy ekran Bierz Spirita będziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 I takiej wiadomości oczekiwałem Kieruję się więc na LGka. Dzięki Bartek! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts