Skocz do zawartości

Wybór telefonu - niskie wymagania

Recommended Posts

Cześć,

od razu zaznaczam że wymagania co do telefonu nie są zbyt wysokie, gdyż od paru miesięcy (zgubiłem smartfona :( ) używam starej Nokii N70 i właściwie jedyne co jest mi potrzebne w nowym smartfonie to dzwonienie, smsy i małe aplikacje typu Snapchat, Messenger. Graczem telefonowym nie jestem, ale zależy mi na ogólnej jako takiej płynności sprzętu (żeby apki po paru miesiącach nie uruchamiały się minutę) a przede wszystkim TRWAŁOŚCI.

Do wyboru mam telefony z abonamentu Play, obecnie upatrzyłem sobie:

- LG Spirit 4G LTE

- LG L90

- Huawei Ascend G620s

- LG Swift (L7 II, L3 II oraz L9)

Poszukuję raczej telefonu za złotówkę, ew. dopłata do 100zł przy abonamencie 59zł.

Czy jesteście skłonni powiedzieć coś o tych modelach, dopomóc w wyborze, ewentualnie doradzić jakiś inny model z Playa? :D
Pozdrawiam

Jeśli zależy Ci na trwałości to odrzucilbym wszystkie LG, mają plastikowe łatwo rysujące się obudowy. Lepiej rozejrzyj się za Motorolą moto g 2 gen lub moto e 2 gen, to solidne i przede wszystkim nie zamulone żadnymi nakładkami smartfony. Tak po za tym to Kiepski ten abonament, za złotówkę powinny być znacznie lepsze modele. Rozejrzyj się za oferta mobile vikings, virgin mobile itp a telefon możesz kupić sporo taniej na allegro lub olx od kogoś kto przedłuża umowę

Też właśnie uważam że Spirit jest najrozsądniejszy tutaj.

Właściwie może źle się wyraziłem z tą trwałością, nie przykładam szczególnej wagi do wyglądu urządzenia, bardziej do funkcjonalności, tzn. przez trwałość miałem na myśli czy po miesiącu, dwóch nie przestaną mulić jak to miał w zwyczaju mój stary S3 Mini.

Problem też polega na tym że nie jestem w stanie na razie wydać kasy na telefon - tak to już by leciał do mnie Xaiomi albo Iphone.

Jeśli to dla was nie problem to podaję linka do strony gdzie są wymienione te telefony, które mogę wziąć

http://www.play.pl/telefony/Telefony_mnp/

zmienić tylko z 69 na 59 :)

Pozdrawiam

Podbijam i zmieniam pytanie :)
Przeczytałem, pooglądałem parę rzeczy i teraz ograniczam się do Sony Xperia E4g oraz LG Spirit 4G LTE.

Spirit jako telefon bardzo mi się podoba, design, gorilla glass, przyciski. Ale E4g ma jedną dużą zaletę - duża większa wydajność. W tej chwili E4g z rozsądku wydaje się dużo lepszym wyborem, nie wiem jednak jak to będzie po jakimś czasie użytkowania. Dodam że różnica Kitkat vs Lollipop nie sprawia mi wielkiej różnicy.

Jak więc możecie mi polecić i poradzić?