Skocz do zawartości

Recommended Posts

1.Konfiguracja komputera: (Intel® HM86 Express Chipset, zasilacz - Pa-1121-28 Wyjście :19 V DC, 6.3 A, 120 W ((Czterordzeniowy)) Wejście :100 -240 V AC, 50/60 Hz uniwersalne, i7 4710HQ, 8GB DDR3, nVidia GT860M 2GB, SSD: 480GB

2.System operacyjny: (Windows 8.1 64 bity, procesor x64)

3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: brak

4.Używany program antywirusowy: Eset Smart Security

5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu:

-Przeskanowane w poszukiwani wirusów, malware , spyware.

-Aktualizacja pełna

-Sprawdzone na różnych USB

-Selektywne wyłączanie portów USB: oszczędzanie energii

-Reinstalacja sterowników: mysz zgodna z HID

-wymiana 3 krotna myszy na nową

-mysz działa na innym komputerze

-sprawdzone occt

6.Informacje dodatkowe: Mysz zacina się na 1 sekudnę poczym kursor wedruje w kierunku wskazanym, występuje w windowsie, w programach i grach. Wydaje mi się, że też na touch padzie się zacina. Występuje raz na jakiś czas. Sprawdziłęm juz wszystko co znalazłem w necie, zostaje reinstal systemu na co nie mam czasu lub oddanie na gwarancji. Mysz Hama urage optyczna.'

Proszę o pomoc.

Aktualnie sprawdzam Biosa, bo dzisiaj myszka ścięła się raz tylko przed tą zmianą następnie sprawdzę awaryjny i napiszę dzięki !

xhci - sprawdzone - nic się nie zmienia niestety, chwile trwało bo kursor ostatnio zacina się rzadko ale nie forsowałem go zbytnio.  Bios odpala mi w standardowej wersji nie potrafię odpalić uefi mimo ze bios jest w tej wersji to dziwna sprawa. Dlatego nie mogłem sprawdzić ehci.

Trybu awaryjnego jeszcze nie zdarzyłem bo to trochę to trwa niestety ;/  sprawdzę w najbliższym tygodniu i będę informował.

Macie jeszcze jakieś pomysły? Wydaje mi się, że gdy myszka się zatnie raz to występuje to częściej wtedy już a tak normalnie pracując to trzeba poczekać dość sporo czasu.

Edytowane przez dark498