dark498 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 1.Konfiguracja komputera: (Intel® HM86 Express Chipset, zasilacz - Pa-1121-28 Wyjście :19 V DC, 6.3 A, 120 W ((Czterordzeniowy)) Wejście :100 -240 V AC, 50/60 Hz uniwersalne, i7 4710HQ, 8GB DDR3, nVidia GT860M 2GB, SSD: 480GB 2.System operacyjny: (Windows 8.1 64 bity, procesor x64) 3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: brak 4.Używany program antywirusowy: Eset Smart Security 5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: -Przeskanowane w poszukiwani wirusów, malware , spyware. -Aktualizacja pełna -Sprawdzone na różnych USB -Selektywne wyłączanie portów USB: oszczędzanie energii -Reinstalacja sterowników: mysz zgodna z HID -wymiana 3 krotna myszy na nową -mysz działa na innym komputerze -sprawdzone occt 6.Informacje dodatkowe: Mysz zacina się na 1 sekudnę poczym kursor wedruje w kierunku wskazanym, występuje w windowsie, w programach i grach. Wydaje mi się, że też na touch padzie się zacina. Występuje raz na jakiś czas. Sprawdziłęm juz wszystko co znalazłem w necie, zostaje reinstal systemu na co nie mam czasu lub oddanie na gwarancji. Mysz Hama urage optyczna.' Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Zobacz to http://forum.benchmark.pl/topic/190511-myszka-nie-reaguje/?p=1959989 Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Czy to samo dzieje się w trybie awaryjnym? Cytuj Link to post Share on other sites
dark498 0 Napisano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Aktualnie sprawdzam Biosa, bo dzisiaj myszka ścięła się raz tylko przed tą zmianą następnie sprawdzę awaryjny i napiszę dzięki ! xhci - sprawdzone - nic się nie zmienia niestety, chwile trwało bo kursor ostatnio zacina się rzadko ale nie forsowałem go zbytnio. Bios odpala mi w standardowej wersji nie potrafię odpalić uefi mimo ze bios jest w tej wersji to dziwna sprawa. Dlatego nie mogłem sprawdzić ehci. Trybu awaryjnego jeszcze nie zdarzyłem bo to trochę to trwa niestety ;/ sprawdzę w najbliższym tygodniu i będę informował. Macie jeszcze jakieś pomysły? Wydaje mi się, że gdy myszka się zatnie raz to występuje to częściej wtedy już a tak normalnie pracując to trzeba poczekać dość sporo czasu. Edytowane 4 Października 2015 przez dark498 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts