simplycarmaniac 24 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam tak jak w temacie. Na telefonie zaczely wyskakiwać mi reklamy takie jak przy aplikacjach tylko ze nawet na pulpicie, ekranie dzwonienia czy w menu. W dolnym rogu reklamy pisze małymi literami "opt out" Telefon to Samsung Galaxy S4 z najnowszym softem Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Śmierdzi mi jakąś reklamą z jakiejś aplikacji. Przejrzyj spis i się zorientuj z której to może być. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
matlow 0 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 od dzisiaj mam również ten sam problem na moim s4, nic nie instalowałem nowego, program adaway nie daje sobie z tym rady jedynie co to treść reklamy wyrzuca i wstawia białe tło, drugi program airpush detector nic nie znalazł... rozwiązał ktoś już ten problem ? reklama pokazuje się po każdym połączeniu do sieci i podczas korzystania co kilka min. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Czyli to może coś starego, albo złapałeś jakiegoś trojanka. Musisz szukać. Cytuj Link to post Share on other sites
morfman 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Czyli to może coś starego, albo złapałeś jakiegoś trojanka. Musisz szukać. Ja to mam od niedzieli w S3 neo. Na początku było białe tło teraz reklamy. Są wszędzie, w głównym menu, w sms, podczad rozmowy i nawet teraz. Pozamykalem wszystkie aplikacje recznie, wszystko poczyscilem i dalej lipa.cm security nic nie znajduje. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 No to nie wiem. Przywrócenie do ustawień fabrycznych? Tylko zrób sobie backup danych. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Czy to trochę nie dziwne że dzieje się to tylko na smartfonach samsung? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Było wcześniej o tym głośno że producenci zaczynają wciskać reklamy. http://www.wykop.pl/ramka/2714351/samsung-tez-zaczyna-wciskac-reklamy-na-smartfonach-teraz-w-powiadomieniach/ Cytuj Link to post Share on other sites
szczepanuns 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Nie tylko na samsungach. Mam ten sam problem na HTC One (M7) i kolega na ASUSie Zenfonie jakimś... Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2015 UWAGA UWAGA Problem rozwiązany. U mnie powodowała to aplikacja "Premium Tapety HD" po jej odinstalowaniu reklamy skonczyly wyskakiwać. Sprawdźcie czy nie macie u siebie podobnych. Ja dowiedziałem się że to ta aplikacja z ocen pod apką które wyraźnie wskazały ją jako powód takich rzeczy. @Rica1 dzięki za nakierowanie mnie. +rep 1 Cytuj Link to post Share on other sites
matlow 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 super!! dzięki wielkie po jej odinstalowaniu również i u mnie problem ustąpił Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Nie ma za co Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Aplikacja zeszła na psy. Tapety były spoko ale nie ma to jak dobre malware (jeśli to coś w ten deseń) Cytuj Link to post Share on other sites
morfman 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 UWAGA UWAGA Problem rozwiązany. U mnie powodowała to aplikacja "Premium Tapety HD" po jej odinstalowaniu reklamy skonczyly wyskakiwać. Sprawdźcie czy nie macie u siebie podobnych. Ja dowiedziałem się że to ta aplikacja z ocen pod apką które wyraźnie wskazały ją jako powód takich rzeczy. @Rica1 dzięki za nakierowanie mnie. +rep Też mam od dawna tą aplikację. Już odinstalowuję. Dam znać czy zadziałało. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2015 http://forum.benchmark.pl/topic/186417-razer-blackwidow-chroma-vs-logitech-g910-orion-spark-kto%C5%9B-ma/?do=findComment&comment=1924751Wypowie się ktoś w tym wątku może jeszcze? Dzięki bo chciałbym by odżył Cytuj Link to post Share on other sites
morfman 0 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Zadziałało :-) za dodatkowe reklamy winna była ta aplikacja. Odistalowalem tylko to i od wczoraj wszystko ok. Wielkie dzięki!!!!! Za mega szybkie podanie rozwiązania :-) Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Spoko nie ma sprawy od tego jest forum według mnie Ja tam już z 3tyg czekam na rozwiazanie mojego problemu z Win10 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts