Skocz do zawartości

[Android] Nowy telefon do ~1000zł, lub LG G2/G3

Recommended Posts

Witam,

Przeglądnąłem najnowsze tematy, które pośrednio spełniają kryteria moich poszukiwań - lecz nie udało mi się rozwiać nurtujących mnie pytań.

Czas wymienić telefon, obecny  Samsung Galaxy S Plus jest już spracowany i tragicznie mało wydajny do moich codziennych zastosowań, oraz nawet przy zmianie roma na CM wiesza się niemiłosiernie. Poszukuję mocniejszego, wydajniejszego niż obecny. Ekran większy - około 5", mocna bateria, stabilne działanie. Podatny na rootowanie bez większych komplikacji. Dobra jakość połączeń telefonicznych. Android oczywiście.

Do czego potrzebuję telefon:

- dzwonienie / sms / chat - 40%

- internet - 25%

- aparat - 15%

- konsola - 10%

- gry / słuchanie muzyki / nawigacja / aplikacje 10%

Przy takim trybie pracy powinien trzymać na baterii przynajmniej 2 dni.

Do 1000zł powinienem mieć około 5", 2GB RAM, 16GB pamięci (lub slot), mocny i wydajny układ CPU.

Co biorę pod uwagę (kolejność przypadkowa):

- Huawei P8 Lite

- Motorala Moto G3

- Sony Xperia Z1

- Sony Xperia M4 aqua

- Sony Xperia Z1 Compact

- lub jakiś inny chińczyk?

Brać coś do 1000zł, czy dorzucić kilka stówek i kupić LG G2 D802 32GB ~1200zł, lub LG G3 16GB -1200zł (promocja w RTVEuro) + jakaś karta? Czytając testy i opinie LG G2/G3 wypada najlepiej, choć jest droższy. Telefon chcę kupić na 2-3 lata więc kilka stówek mogę dorzucić w ostateczności.

Od razu zastrzegam, że kupno tylko w kraju, wersja europejska z gwarancją w naszym kraju. Telefon biorę pod uwagę tylko nowy.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Piotrek